“Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου” σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα

«Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», το βιβλίο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη, παρουσιάζεται σήμερα (Κυριακή (10/6/18)) και αύριο (Δευτέρα 11/6//18) σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, αντίστοιχα.

To βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό… Η όλη δουλειά περικλείεται σε 80.000 λέξεις και 320 πολύχρωμες σελίδες με πάνω από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων. Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού.

Η ΑΕΚ Έβρου, η ΑΕ Κομοτηνής, η ΑΕ Καρωτής και η Ένωση Κυανής - Ασβεστάδων θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στις εκδηλώσεις του Έβρου, με ειδικά αφιερώματα για την παρουσία τους στα τοπικά γήπεδα και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τις δικές τους λαμπρές σελίδες στο πλευρό των σωματείων αυτών. Η παρουσίαση θα γίνει σε γιγαντοοθόνη με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο…

Να σημειωθεί ότι η 2η έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου, είναι εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Νότιος Άνεμος" και αποτελεί ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του αθλητισμού γενικότερα.

Η παρουσίαση της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής στη δημοτική βιβλιοθήκη, ενώ στην Ορεστιάδα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.

 

 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία