Πανελλήνιοι Κολυμβητικοί Αγώνες για ΑμεΑ στην Αλεξανδρούπολη

Πανελλήνιους Κολυμβητικούς Αγώνες για Άτομα με Αναπηρία θα διοργανώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον διδάκτορα του Τμήματος Παιδαγωγικής Δημοτικής Εκπαίδευσης (ειδικής αγωγής) του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. των Special Olympics και πρωταθλητή κολύμβησης, Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη. 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου στο δημοτικό κολυμβητήριο “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” και θα συνδυαστούν με αγώνα open sea, με ανοιχτή συμμετοχή για κάθε ενδιαφερόμενο, στην παραθαλάσσια περιοχή μεταξύ Μάκρης και Αρχαίας Ζώνης, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης των αγώνων.

Όπως επισημάνθηκε σε συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας Ιωάννης Βαταμίδης και ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, για την επιτυχία των αγώνων είναι απαραίτητη η συνεργασία πολλών φορέων και εθελοντών. 

Απώτερος στόχος των αγώνων, σε πρώτη φάση, είναι η ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας ΑΜΕΑ Αλεξανδρούπολης και η προσέλκυση αθλητών από όλη την Ελλάδα, με κεντρική ιδέα το τρίπτυχο «Ένταξη-Ενσωμάτωση-Αποδοχή».  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία