29 Απριλίου ο 3ος διεθνής αγώνας VIA EGNATIA RUN

Την Κυριακή 29 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 3ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN, που διοργανώνει η περιφερειακή Ενότητα Έβρου- περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στον αγώνα ξεκίνησαν από την Παρασκευή, 2 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 24 Απριλίου. Οι δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, καθημερινά, και ώρες 9:00 – 15:00.

Ο αγώνας δρόμου VIA EGNATIA RUN αποτελεί αθλητική διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου - Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και διεξάγεται με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Μουσικού Γυμναστικού Συλλόγου «ΕΘΝΙΚΟΣ» Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα του τμήματος Στίβου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτριος Πέτροβιτς, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη, ανέφερε ότι “η ιδέα «γεννήθηκε» το 2016 ως ανάγκη να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς που θα καλύπτει διαχρονικά και βιωματικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Το VIA EGNATIA RUN αποτελεί μια καινοτόμο δράση που με «αφετηρία» το παρελθόν, μας «ταξιδεύει» στο παρόν και στο μέλλον αυτού του τόπου. Η ύπαρξη ενός δρομικού αγώνα με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο, δίνει μια διαφορετική προσέγγιση στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, για τους δρομείς»,, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

Το 2017 ο αγώνας «μεγάλωσε» και από 16.000 μέτρα το 2016, έγινε ημιμαραθώνιος, λαμβάνοντας πιστοποίηση από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS) με μέτρηση 21.097,5 μ. Παράλληλα, υπήρξε λαϊκός αγώνας δρόμου – «δυναμικού βαδίσματος» και αγώνας για παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Πέτροβιτς κάλεσε “όλους τους ερασιτέχνες ή μη δρομείς να τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο, που ακολουθεί τα «χνάρια» της Ιστορίας. Να τρέξουν παράλληλα στην αρχαία Εγνατία Οδό, και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουν το δρόμο που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά. Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον”.

Δηλώσεις συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο και στην ίδια διεύθυνση που υποβάλλονται οι δηλώσεις συμμετοχής, μπορούν να υποβάλουν και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στην ασφαλή κι επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα. Να σημειωθεί ότι πέρυσι, περίπου 300 εθελοντές στήριξαν τη διοργάνωση.

 

 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία