Και τώρα σιωπή...ο μικρός Χάρης “έφυγε”

Όσες γραμμές κι αν γραφτούν, θα τις “ρουφάει” μία μαύρη τρύπα κι όσες λέξεις κι αν ειπωθούν, θα πέφτουν στο κενό μιας απύθμενης θλίψης.

Ο μικρός Χάρης “έφυγε” το απόγευμα της Παρασκευής (20-07-2018) γυρνώντας την πλάτη σε μία ζωή που του φέρθηκε πολύ άδικα, μόλις στα 11 του χρόνια.

Ποτέ δεν θα απαντηθούν τα βαριά από δάκρυα και πόνο “γιατί” που θα ψελίζουν η μάνα και ο πατέρας, η Χρύσα και ο Σταύρος, όλη η οικογένεια, όλη η πόλη που θα τον αποχαιρετήσει την Κυριακή το μεσημέρι...

Κανείς δεν θα βρίσκει τις σωστές λέξεις για να πει, όλες οι κουβέντες θα είναι στραγγαλισμένες από το πένθος-δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Το μόνο που μπορεί να επιστρατευτεί είναι η αβάσιμη ίσως, μα τόσο αναγκαία πεποίθηση ότι ο Χάρης μετοίκησε σε ένα κάτασπρο, βαμβακωτό, ανάλαφρο σύννεφο, για να βλέπει τον κόσμο από “ψηλά”, απαλλαγμένος από τα βάσανα που του “φόρτωσε” ο σύντομος βίος του.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πει κανείς, παρά μόνο να σιωπήσει, να θρηνήσει, να σταθεί με απόλυτο σεβασμό κοντά στην οικογένεια του μικρού Χάρη, που έχασε παιδί. Τίποτα πιο βαρύ από αυτό το στερνό κατευόδιο, τίποτα πιο άδικο, τίποτα πιο ισοπεδωτικό...

Καλό ταξίδι, Χάρη...


* Η κηδεία του μικρού Χάρη θα γίνει την Κυριακή 22 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι στον Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας. Η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 11 το πρωί.

Οι γονείς του επιθυμούν, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατίθενται ως δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο “Φλόγα” (https://www.floga.org.gr/thelo-na-prosfero/dorees)

Στην αιτιολογία της κατάθεσης να αναφέρεται ότι πρόκειται για δωρεά στη μνήμη του Χάρη Μπελιά.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία