Ποιος την έχει μεγαλύτερη;

Μέχρι και στο Γκίνες είχε “μπει” η ελληνική σημαία επιφάνειας 480 τ.μ. και βάρους 130 κιλών που είχε παραχωρήσει το 1998 το ζεύγος Χρυσοχόου στον δήμο Διδυμοτείχου. Η σημαία κυμάτισε πρώτα στο Διδυμότειχο, ταξίδεψε και αλλού, κυμάτισε και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν από μία πενταετία, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Μετά πληροφορηθήκαμε για μια άλλη Γκίνες-σημαία, επιφάνειας 500 τ. μ., η οποία κυμάτισε στην Κάλυμνο, για την 70η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η...μισού στρέμματος σημαία έφτασε στην Κάλυμνο από τη Ζάκυνθο, αν και υπήρχε η σκέψη να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου (τι θα την έκανε άραγε;).

Την 25η Μαρτίου 2017 μάθαμε ότι μία άλλη ελληνική σημαία “πάτησε” τις δύο προηγούμενες και “έσπασε” τα προηγούμενα ρεκόρ, αφού η επιφάνειά της έφτασε τα 1.200 τ.μ.! Κυμάτισε στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, όπου τα προηγούμενα χρόνια είχε κυματίσει μια “μικρότερη”, μόλις 745 τ. μ.

Απ' ότι φαίνεται ο, “άτυπος” διαγωνισμός για τη μεγαλύτερη...σημαία συνεχίζεται. Είναι θέμα...εθνικής ικανοποίησης και μεγέθους. Αν και αποδεικνύεται πως πάντα μπορεί κάποιος να την έχει...μεγαλύτερη. Τη σημαία εννοείται...

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία