Δημοσχάκης: «Επαίσχυντη» η συνθήκη της Λωζάνης!

«Επαίσχυντη» χαρακτήρισε τη συνθήκη της Λωζάνης ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα με αφορμή τις εκδηλώσεις για την ίδρυση της Ορεστιάδας, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Τη στιγμή που η ελληνική πλευρά, κυρίως διά στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας εγκαλεί τη γείτονα για την αμφισβήτηση της συνθήκης ζητώντας το σεβασμό της, ένας Έλληνας βουλευτής και δη του Έβρου και μοναδικός της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη, ρίχνει «νερό» στο μύλο των εθνικιστών στης Τουρκίας και του ίδιου του Ερντογάν που δεν χάνουν ευκαιρία να αμφισβητούν τη συνθήκη της Λωζάνης και να ζητούν την αλλαγή της! Ακόμη κι αν δεχτεί κανείς ότι πρόκειται για «λεκτικό λάθος» ή «ατυχή δήλωση», είναι προφανές ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, σοβαρότητα και διπλή σκέψη σε παρόμοιους χαρακτηρισμούς, τη στιγμή που οι «γείτονες» δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και πολύ περισσότερο όταν, τέτοιες δηλώσεις, εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Η δήλωση του κ. Δημοσχάκη, ότι η συνθήκη της Λωζάνης είναι «επαίσχυντη και επώδυνη», δεν «ξέφυγε» από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταμάτη Γκατζίδη, που στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (04/07/18) αναφέρθηκε στις δηλώσεις Δημοσχάκη, τονίζοντας πως προκαλούν «σοβαρό ζήτημα, ιδιαίτερα για την περιοχή που ζούμε…» Επικαλέστηκε μάλιστα το δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης της 24ης Ιουνίου, όπου μεταδόθηκε η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (https://www.youtube.com/watch?v=IKx_1gfAx2o – στο 6ο λεπτό). «Ήταν λάθος», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαϊωάννου, χωρίς να διευκρινίσει εάν εννοεί ότι το «λάθος» έχει να κάνει με τη δήλωση την οποία καταδικάζει ή με εκφραστικό «λάθος», για να τη δικαιολογήσει. Πάντως ούτε ο δήμαρχος, Βασίλης Μαυρίδης, επιχείρησε να «καλύψει» τον βουλευτή της Ν. Δ., λέγοντας πως δεν θα απολογηθεί αυτός για τον Δημοσχάκη.

Ο κ. Γκατζίδης ανταπάντησε πως δεν επιτρέπονται αυτά τα λάθη γιατί «οι απέναντι καιροφυλακτούν για να αξιοποιήσουν κάθε δήλωση που κάνουμε…» Συμπλήρωσε επίσης πως «η δήλωση αυτή ρίχνει νερό στον μύλο των εθνικιστών των “απέναντι”, που θέλουν να διαλύσουν τη συνθήκη της Λωζάνης, η οποία διασφαλίζει τα σύνορα των χωρών. Αλλαγές συνόρων χωρίς πόλεμο δεν γίνονται κι ας το μετρήσει αυτό ο κ. βουλευτής…»

Εκ των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων, αρκετοί εκ των οποίων έχουν ενδυθεί τελευταία τους «Μακεδονομάχους» και υπέρ πατριώτες, ουδείς βρήκε να πει ούτε λέξη για τη δήλωση και να την καταδικάσει.

Εάν βέβαια η δήλωση αυτή γινόταν από κανέναν “άλλο”, δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία για τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν και τους ακραίους χαρακτηρισμούς που θα ακολουθούσαν…

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία