Προτάσεις στον “Φιλόδημο” υπέβαλαν οι ΔΕΥΑ Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης 

Τις προτάσεις τους, τώρα που..γυρίζει ο “Φιλόδημος”, έσπευσαν να καταθέσουν στο υπουργείο Εσωτερικών πολλοί δήμοι της χώρας, διεκδικώντας να εξασφαλίσουν κονδύλια για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης. 

Από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων (15/06), το υπουργείο έχει ήδη δεχθεί 112 αιτήσεις (77 για υποδομές ύδρευσης και 35 για έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων). 

Ανάμεσά τους και οι προτάσεις που κατέθεσαν οι ΔΕΥΑ Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης. 

Συγκεκριμένα, η ΔΕΥΑ της Αλεξανδρούπολης κατέθεσε δύο προτάσεις χρηματοδότησης έργων, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ. 

Η πρώτη, ύψους 3 εκ. ευρώ, αφορά στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου Φερών και την αντικατάσταση αγωγών διανομής σε Συκορράχη και Μάκρη. 

Η δεύτερη πρόταση, ύψους 4,5 εκ. ευρώ, αφορά την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών στον Βιολογικό Καθαρισμό Αλεξανδρούπολης. 

Όσον αφορά τη ΔΕΥΑ Ορεστιάδας, υπέβαλε προτάσεις για τρία έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκ. ευρώ περίπου. 

Πρόκειται για το έργο “αντικατάστασης εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και δεξαμενής Ορμενίου” (1.264.800 ευρώ), “αντικατάστασης εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και δεξαμενής Πτελέας” (936.000 ευρώ) και “προμήθειας και εγκατάστασης τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Ορεστιάδας” (2.579.200 ευρώ). 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία