Ορεστιάδα: 10 χρόνια αστική συγκοινωνία...(foto)

Δεκαετία συμπληρώνει η αστική συγκοινωνία στην Ορεστιάδα, εξυπηρετώντας καθημερινά και σταθερά περισσότερους από 50 επιβάτες στα πρωινά δρομολόγια και άλλους 20 περίπου, στα απογευματινά. 

Η γραμμή, που ξεκινά από το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας και καταλήγει στην πλατεία του Πύργου, περιλαμβάνει περισσότερες από 20 στάσεις, ενώ το κάθε δρομολόγιο, από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό του, διαρκεί 25 λεπτά.

Με τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ, το επιβατικό κοινό που έμαθε να χρησιμοποιεί το αστικό, το θεωρεί βολικό στις μετακινήσεις του, πολλές φορές και αναγκαίο, καθώς η πλειοψηφία των επιβατών είναι μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο.  

Το τελευταίο 6μηνο, το αστικό λεωφορείο που για μία δεκαετία κινήθηκε στη συκεκριμένη γραμμή, αντικαταστάθηκε από άλλο, που διέθεσε το ΚΤΕΛ Έβρου, ως υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας. 

Το προηγούμενο όχημα, που αγοράστηκε μεταχειρισμένο το 2008 για την εκτέλεση των δρομολογίων στην Ορεστιάδα, έχει προσωρινά αποσυρθεί, καθώς μία βλάβη στο ηλεκτρονικό του σύστημα το οδήγησε από την 1η Ιανουαρίου 2018 προς επισκευή. 

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στους δρόμους της Ορεστιάδας, το αστικό κερδίζει συνεχώς επιβάτες, ωστόσο φαίνεται ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο θα μπορούσε να είναι, εάν τα δρομολόγιά του είχαν προβληθεί περισσότερο και, προπαντός, με μεγαλύτερη ακρίβεια αναφορικά με το πρόγραμμα και τις ώρες του. 

Το μόνο "σημείο" ενημέρωσης για τις ώρες των δρομολογίων του αστικού λεωφορείου είναι το site του δήμου Ορεστιάδας. Εκεί, κρυμμένο στα...υπό-link της ιστοσελίδας (http://www.orestiada.gr/dimos/poiotita-zois/sygkoinonies/) διατηρείται ανέγγιχτο από τον χρόνο, εδώ και μία δεκαετία, το πρόγραμμα των δρομολογίων, αφού η ανάρτηση είναι από την εποχή που ξεκίνησε το πρόγραμμα της αστικής συγκοινωνίας στην Ορεστιάδα (05/11/2008)! 

Έκτοτε το link δεν έχει ενημερωθεί ποτέ, ούτε όταν το πρόγραμμα των δρομολογίων τροποποιήθηκε (πριν 7 χρόνια). 

Ακόμα πιο απαραίτητο θα ήταν, δε, να υπήρχε κάτω από όλες τις πινακίδες των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας, μία μικρή συμπληρωματική, στην οποία θα αναγράφονται οι ώρες των δρομολογίων και της διέλευσης το αστικού λεωφορείου από κάθε στάση.

  • astiki
  • astiki1
  • astiki3
  • astiki4
  • astiki5
  • astiki6

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία