Ερώτηση ΚΚΕ για τις “τραγικές συνθήκες στο ΚΥΤ Φυλακίου”

Για “τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής για τους εκατοντάδες πρόσφυγες στο ΚΥΤ Φυλακίου” κάνει λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο βουλευτής, που επισκέφθηκε πρόσφατα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, διαπίστωσε “συνωστισμό” στη συγκεκριμένη δομή, “μέχρι και διπλάσιους ανθρώπους συγκριτικά με τη χωρητικότητά του, σε εγκαταστάσεις απολύτως ακατάλληλες για ανθρώπους, με συρματοπλέγματα και λύματα παντού”.

Ιδιαίτερα αναφέρεται στα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στο Κ. Υ. Τ., τα περισσότερα από τα οποία είναι ασυνόδευτα. “Τα παιδιά αναγκάζονται να ζουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες για 3-4 μήνες, μέχρι να βρεθεί κάποια ιδιωτική δομή να τα φιλοξενήσει, αφού και αυτή η αρμοδιότητα έχει εκχωρηθεί στις ΜΚΟ και συγκεκριμένα τη «Μετάδραση», που διαθέτει στο συγκεκριμένο ΚΥΤ μόνο 3 άτομα”.

Ο βουλευτής αναφέρεται επίσης στις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και ερωτά τον αρμόδια υπουργό ποια μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για

“τη δραστική βελτίωση των υποδομών και τη στελεχιακή τους ενίσχυση, “ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής και καταγραφής, μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες-μετανάστες και τους εργαζόμενους”.

Ζητά, τέλος, τη μεταφορά των προσφύγων μεταναστών σε κατάλληλους και ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας, που δεν θα βρίσκονται δίπλα στα σύνορα, ούτε θα επιβαρύνουν άλλες υπερπλήρεις δομές της Β. Ελλάδας, όπου θα εξεταστούν τα αιτήματά τους και θα διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνησή τους στη χώρα πραγματικού προορισμού τους”.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία