“Ισότιμη και ισόρροπη” ανάπτυξη του ΔΠΘ στον Έβρο ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ισότιμης και ισόρροπης ανάπτυξης των νέων τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στις τρεις πόλεις του νομού (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο) παίρνει ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, που εξέδωσε σχετικό ψήφισμα και το απέστειλε προς τον υπουργό Παιδείας.

Ο σύλλογος εκφράζει συνολικά τις θέσεις του για την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Έβρο, με αφορμή τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με τις συνενώσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και την ίδρυση νέων τμημάτων.

Ζητά την ενίσχυση των υπαρχόντων τμημάτων, αναφέρεται στο θέμα της επιλογής των εδρών στις οποίες θα λειτουργήσουν τα νέα και κάνει ειδική αναφορά στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να ενσωματωθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αλλά και να πλαισιωθεί με ένα δεύτερο τμήμα συναφούς αντικειμένου.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Ι. Σ. Ε.:

“Η Θράκη και ο νομός Έβρου ειδικότερα, για πολλούς λόγους (γεωγραφικούς, δημογραφικούς, οικονομικούς και κυρίως εθνικούς) πρέπει να ενισχυθούν οπωσδήποτε. Η ενίσχυση σημαίνει, τόσο ενδυνάμωση των υπαρχόντων Πανεπιστημιακών τμημάτων, όσο και δημιουργία νέων.

Στα πλαίσια αυτά, και όσον αφορά τον Έβρο, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε και διεκδικούμε την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Νομού. Τα υπάρχοντα Τμήματα (Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας) πρέπει να στηριχθούν, με την επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν, τόσο σε μέλη ΔΕΠ, όσο και σε κτηριακές εγκαταστάσεις – υλικοτεχνική υποδομή.

Όσον αφορά τα νέα Τμήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν, αυτά θα πρέπει να κατανεμηθούν και στις τρείς παραπάνω πόλεις τουλάχιστον, και ενδεχομένως επιπλέον και αλλού.

Για την Σχολή Επιστημών Υγείας, θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να στηριχθεί στη βάση των παραπάνω θέσεων.

Να γίνει άμεσα προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης, πράγμα που θα ενισχύσει τόσο την εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής, όσο και το Τριτοβάθμιο Περιφερειακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και την περίθαλψη των πολιτών στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, να αναβαθμισθεί και να ενσωματωθεί στο ΔΠΘ παραμένοντας στο Διδυμότειχο και να πλαισιωθεί και από ένα δεύτερο Τμήμα συναφούς αντικειμένου. Η λειτουργία του είναι αλληλένδετη με την ενίσχυση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, το οποίο θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ και το οποίο ως Ι.Σ. Έβρου έχουμε στηρίξει επανειλημμένα με διάφορους τρόπους.

Συνεπώς ο Νομός Έβρου πρέπει να ενισχυθεί εκπαιδευτικά στη βάση της ισότιμης και ισόρροπης ανάπτυξής του”. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία