Σαμοθράκη: Ανέφικτες οι προτάσεις της SAOS Ferries για τη μεταφορά των απορριμμάτων 

«Η εταιρεία SAOS FERRIES, μετά το ατόπημα της απειλής για τη διακοπή μεταφοράς των απορριμμάτων, έχει περιέλθει στη δύσκολη θέση να προτείνει ανέφικτες λύσεις για επικοινωνιακούς λόγους», σχολιάζει η δημοτική αρχή Σαμοθράκης για την τελευταία πρόταση της εταιρείας να εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο, χωρίς επιβάτες, αποκλειστικά για τη μεταφορά των απορριμμάτων.

«Τα απορρίμματα της Σαμοθράκης πρέπει να οδηγούνται εκτός νησιού για όσο αυτό απαιτείται από τον περιφερειακό σχεδιασμό και ο ρόλος της εταιρείας είναι οι μεταφορές και όχι ο σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων», προσθέτει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή. Υπενθυμίζει επίσης στην εταιρεία ότι η πρότασή της για το ειδικό δρομολόγιο είναι ούτως ή άλλως αδιέξοδη, αφού οι προτεινόμενες ώρες εκτέλεσής του δεν συμπίπτουν με τις ώρες που είναι ανοιχτός ο ΧΥΤΑ Κομοτηνής. «Η μόνη εφικτή και απόλυτα καλυμμένη από τη νομοθεσία λύση είναι αυτή με τις προγραμματισμένες μεταφορές των απορριμμάτων», καταλήγει ο δήμος Σαμοθράκης. 

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Συγκεκριμένος νόμος και σχέδιο για τη μεταφορά αποβλήτων

Εν τω μεταξύ, και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απορρίπτει την πρόταση της SAOS Ferries να γίνεται με ειδικά δρομολόγια η μεταφορά των απορριμμάτων. Το υπουργείο διευκρινίζει ότι «η μεταφορά των σύμμεικτων αποβλήτων καθορίζεται από συγκεκριμένο νόμο και με βάση συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, με την προϋπόθεση ότι τα απορρίμματα μεταφέρονται με κατάλληλα οχήματα και συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που είναι κοινές για όλη τη χώρα».

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία