Σε κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι και στον Έβρο  

Στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας για την Παρασκευή 2 Μαρτίου θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Οι δύο σύλλογοι καλούν τα μέλη τους και τους αναπληρωτές να συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Για τη διευκόλυνσή τους, μάλιστα, κήρυξαν επιπλέον στάση εργασίας για το πρώτο τρίωρο του προγράμματος μαθημάτων. Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. 

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που έχουν προγραμματίσει η ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία, την Παρασκευή (02-03) θα πραγματοποιηθούν δύο κεντρικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη για την κινητοποίηση, έχει ναυλωθεί λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 5 το πρωί της Παρασκευής από την Ορεστιάδα και θα κάνει στάσεις και στις άλλες πόλεις των νομών της Περιφέρειας, καθ’ οδόν για τη συμπρωτεύουσα. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία