34 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου επιχειρούν στο Εθνικό Δίκτυο του κεντρικού και βορείου Έβρου, με πρώτιστο μέλημα να μείνει ανοιχτό στη διάρκεια της νύχτας.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Τροχαία, που υποδεικνύει τα δύσκολα σημεία της κεντρικής οδικής αρτηρίας του νομού, ενώ παρεμβάσεις γίνονται και στο επαρχιακό δίκτυο, όπου αυτό κρίνεται άμεσα αναγκαίο. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (27/02) αριθμός αποχιονιστικών και “αλατιέρες” της Περιφέρειας θα κινηθoύν εντατικότερα στο επαρχιακό δίκτυο, προκειμένου να το καταστήσουν βατό για την κίνηση των οχημάτων.

Και τα μηχανήματα των δήμων, όμως, επιχειρούν στα εσωτερικά τους δίκτυα, ώστε να μην αποκλειστεί οικισμός ή χωριό στη διάρκεια των επόμενων ωρών, που σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε. Μ. Υ. θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι συστάσεις που δίνονται στους οδηγούς είναι να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και σε περίπτωση που αυτές είναι αναγκαίες, θα πρέπει να γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή στο Εθνικό Δίκτυο και με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Επαρχιακό.

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες

Θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο (από -2 έως -5 βαθμούς Κελσίου) επικρατούν αυτή την ώρα (21:30) στον κεντρικό και βόρειο Έβρο ενώ συνεχίζονται με την ίδια ένταση και οι χιονοπτώσεις, που στις περισσότερες περιοχές έχουν χαρακτηριστικά χιονοθύελλας. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες. Η έντασή τους αναμένεται να μειωθεί μετά τις 3 - 4 τα ξημερώματα, σταδιακά, ξεκινώντας από τα κεντρικά του νομού. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, μετά τις 6 το πρωί η χιονόπτωση θα σταματήσει σε όλο τον νομό Έβρου, θα παραμείνουν όμως οι χαμηλές, υπό του μηδενός θερμοκρασίες, παρά την ηλιοφάνεια που φαίνεται ότι θα επικρατήσει την Τρίτη μετά τις 9-10 π.μ. Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (προς Τετάρτη) οι χιονοπτώσεις επιστρέφουν στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νομού και θα διαρκέσουν μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης. Παγωνιά φέρνει ο Μάρτιος από τα ξημερώματα της Πέμπτης (01/03), που φαίνεται ότι θα κάνει ποδαρικό με θερμοκρασίες από -8 έως και -12 βαθμούς Κελσίου. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία