Η Αλεξανδρούπολη στον “χάρτη” εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 

Στις 10 πόλεις της χώρας, όπου θα γίνουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14/06), η οποία για το 2018 θα έχει επίκεντρο την Ελλάδα, περιλαμβάνεται και η Αλεξανδρούπολη.

Η ανάθεση του κεντρικού εορτασμού της Ημέρας στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2017, έγινε με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετά από αίτημα που υπέβαλε το υπουργείο Υγείας. 

Τα “προεόρτια” της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη θα ξεκινήσουν στη χώρα μας από τις 9 Μαρτίου και θα κορυφωθούν στις 14 Ιουνίου, που έχει καθιερωθεί από το 2004 ως η επίσημη ημέρα κατά την οποία τιμάται ο δότης αίματος, με στόχο να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο το μήνυμα της αξίας της πράξης του και να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των αιμοδοτών. 

Η Ελλάδα παρουσιάζει σταθερή αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών και είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η 1η χώρα διεθνώς στη συλλογή αίματος ανά πληθυσμό (58,8 μονάδες ανά 1.000 κατοίκους), παρότι στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνεται σε σημαντικό  ποσοστό το αίμα που δίνουν οι δότες αντικατάστασης, δηλαδή το συγγενικό περιβάλλον ασθενών.   

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την επικείμενη τρίμηνη περίοδο διοργάνωσης εκδηλώσεων μέχρι και την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες και στους φορείς να πλαισιώσουν τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν μέχρι τις 14 Ιουνίου.   

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του συλλόγου, στο παλαιό Δημαρχείο (25510-20478), από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία