ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Από Μάρτη τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Δίκαια 

Στο νέο, υπό επεξεργασία πλέγμα δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου, περιλαμβάνονται και τα τρία τοπικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Δίκαια. 

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απαντώντας στις δηλώσεις του δημάρχου Ορεστιάδας, σχετικά με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων της εταιρείας στον νομό Έβρου. 

Η σχεδιασμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει τρία τοπικά τραίνα, τα οποία, μάλιστα, όπως σημειώνει, θα κινούνται «σε καλύτερες ώρες για την εσωτερική μετακίνηση των κατοίκων στον νομό», ενώ «θα ικανοποιηθεί και το πάγιο αίτημα για σύνδεση μέχρι το Ορμένιο». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: 

«Με έκπληξη, είναι αλήθεια, πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ορεστιάδας, κυρίου Βασίλη Μαυρίδη, σχετικά με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον νομό Έβρου.

Για τη σωστή ενημέρωση όλων θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Μέχρι πρόσφατα (17/01/2018), για τα δρομολόγια από Δίκαια προς Αλεξανδρούπολη, υπήρχαν τρία ζεύγη τοπικών δρομολογίων. Δύο εξ’ αυτών λειτουργούσαν σε ώρες που εξυπηρετούσαν τη μετεπιβίβαση προς/από Θεσσαλονίκη με τα τραίνα IC 90/91 και 600/601.

Για λόγους ορθολογικότερης λειτουργίας του δικτύου και καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στην εσωτερική επικοινωνία του Νομού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε προσωρινά στη διακοπή του ενός ζεύγους και ταυτόχρονα επεξεργάσθηκε μία νέα πρόταση δρομολογίων. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη δώσει το νέο πλέγμα δρομολογίων προς επεξεργασία στον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ και αναμένεται έγκρισή του εντός της εβδομάδας. Επίσης, το νέο πλάνο δρομολογίων θα τεθεί σε εφαρμογή εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου.

Τα νέα δρομολόγια θα έχουν πάλι τρία τοπικά τραίνα, αλλά σε καλύτερες ώρες για την εσωτερική μετακίνηση των κατοίκων στον Νομό. Έτσι, το πρώτο πρωινό προς Αλεξανδρούπολη μετακινείται δύο ώρες αργότερα, ώστε οι κάτοικοι του Νομού να φθάνουν στην Αλεξανδρούπολη περίπου 8:30 π.μ. και να μπορούν να διεκπεραιώσουν τις ατομικές τους υποθέσεις.

Αντίστοιχα, το μεσημεριανό τοπικό τραίνο μετακινείται κατά μία περίπου ώρα αργότερα, ώστε οι κάτοικοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους στην Αλεξανδρούπολη, να μετακινηθούν από το Νοσοκομείο προς το Σταθμό και να μπορέσουν να επιστρέψουν από την Αλεξανδρούπολη σε άλλα σημεία του Νομού. Παράλληλα, αυτή η χρονική μετακίνηση για μία ώρα περίπου αργότερα, θα εξυπηρετήσει (με αντίστοιχη ή κάτι λιγότερο αναμονή) στην Αλεξανδρούπολη και τους μετακινούμενους με την αμαξοστοιχία 600 από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα προς το εσωτερικό του Νομού. Ταυτόχρονα, όσοι θέλουν να μετακινηθούν εκτός Νομού προς Θεσσαλονίκη, μπορούν να μετακινηθούν το μεσημέρι με την αμαξοστοιχία 601 προς Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο αυτών των δρομολογίων υπαγορεύει και τη χρονική μετακίνηση του τελευταίου (τρίτου) δρομολογίου από Αλεξανδρούπολη, περίπου στις 00.30 τα μεσάνυχτα, που εκτιμάται να λειτουργήσει θετικά, κυρίως τους θερινούς μήνες.

Επίσης, ένα πάγιο αίτημα του Νομού για σύνδεση μέχρι το Ορμένιο, τώρα θα ικανοποιηθεί στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όσον αφορά στην ενημέρωση του κ. Δημάρχου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε επιφυλαχθεί να τον πληροφορήσει σχετικά μόλις ολοκληρωθεί και εγκριθεί το πλάνο δρομολογίων. 

Σε κάθε περίπτωση, τα έργα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια: την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου οι κάτοικοι του νομού Έβρου θα απολαμβάνουν και πάλι τις υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκληρωμένα».

Β. Μαυρίδης: «Ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας…»

Στην ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απάντησε άμεσα ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Φίλιππο Τσαλίδη.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυρίδης αναφέρει: 

«Με μεγάλη χαρά, είναι αλήθεια, διάβασα την ανακοίνωσή σας σχετικά με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο νομό Έβρου.

Θα ήθελα να σας εκφράσω την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την απόφασή σας αυτή, που στόχο έχει την ορθολογικότερη λειτουργία του δικτύου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού  στην εσωτερική επικοινωνία του νομού, καθώς επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σύνδεση μέχρι το Ορμένιο. Αναμένοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού σας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, θα συμφωνήσω ότι τα έργα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια».

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία