Με ανοιγμένο το πανό τους περίμεναν στην πλατεία της Νέας Ορεστιάδας οι 15 περίπου εργαζόμενοι του εργοστασίου ζάχαρης να υποδεχτούν τον Αντώνη Σαμαρά.

 Παρά τις “άνωθεν” συστάσεις που τους έγιναν από κομματικά στελέχη, να αποφύγουν την εικόνα διαμαρτυρίας “για να πετύχουν να έχουν διάλογο με τον πρωθυπουργό και να τους ακούσει”, εκείνοι δεν “συμμορφώθηκαν” στις οδηγίες και αποφάσισαν να κάνουν αυτό για το οποίο πήγαν στην πλατεία: να διαμαρτυρηθούν.

Η κίνηση αυτή, που θα αποτελούσε “πλήγμα στην εικόνα επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Ορεστιάδα”, φαίνεται ότι ήταν η πραγματική αιτία της “φυγάδευσης” του πρωθυπουργού από τον περιφερειακό δρόμο της πόλης.

Βαγγέλης Μπιμπισίδης-πρόεδρος εργαζομένων στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας:

“Τον περιμέναμε να του εκφράσουμε τα παράπονά μας...”

“Εμείς τον περιμέναμε να του εκφράσουμε τα παράπονά μας σχετικά με τη Βιομηχανία Ζάχαρης, να του πούμε ότι οι αγρότες δεν έχουν ακόμα πληρωθεί και δεν πρόκειται να πληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο, θέλαμε να του πούμε ότι η τιμολογιακή πολιτική που είχε υποσχεθεί η διοίκηση της ΕΒΖ δεν έχει βγει ακόμη”, δήλωσε στο e-vertigo o πρόεδρος των εργαζομένων στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας, Βαγγέλης Μπιμπισίδης. Ο ίδιος ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση της Ομοσπονδίας εργαζομένων, “για να συζητήσουμε τι θα γίνει με τη Βιομηχανία Ζάχαρης”, και τόνισε ότι “δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι που από την αρχή εκφράσαμε, ότι από τη στιγμή που αναστάλθηκε η λειτουργία του εργοστασίου, αυτό θα σήμαινε κλείσιμο. Ας τα βλέπει ο κόσμος αυτά...”

Τέλος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αναφορικά με τις πληρωμές των εργαζομένων, οι οποίοι δεν βρήκαν “ευρώ” στους λογαριασμούς τους την 1η Ιανουαρίου. “Σταμάτησαν οι δικές μας πληρωμές, σταμάτησαν και οι πληρωμές των αγροτών, που θεωρώ ότι είναι το χειρότερο. Πέρυσι οι αγρότες πληρώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου, φέτος θα πληρωθούν τον Φεβρουάριο και...καλό Πάσχα!”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπιμπισίδης.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία