Ξεκινούν τα καλοκαιρινά εργαστήρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης 

Για δημιουργικό καλοκαίρι ετοιμάζεται το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (ΕΜΘ), που και φέτος θα οργανώσει δραστηριότητες για τους μικρούς του φίλους.

Το καλοκαιρινό εργαστήρι με τίτλο “χίλια μύρια χρώματα” θα λειτουργήσει την περιόδο από 27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου και περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες: Θεατρικού Παιχνιδιού, Ζωγραφικής, Μαγειρικής και Κατασκευών. Συντονιστές θα είναι μία ηθοποιός, ένας εικαστικός, ένας “δάσκαλος” κοσμήματος και μία παιδαγωγός-εμψυχώτρια, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσεγγίσουν μαζί με παιδιά την τέχνη.

Τα εργαστήρια μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 9 ετών και θα είναι διάρκειας 10 ημερών. Θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Το κόστος είναι 80 ευρώ για κάθε παιδί ή 65 ευρώ τις περιπτώσεις που εγγραφούν αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο. 

Περιγραφές Εργαστηρίων:

1) Θεατρικό Παιχνίδι

Με οδηγό το παιχνίδι, τα χρωματιστά παραμύθια και τις δικές μας χρωματιστές ιστορίες ,τις ασπρόμαυρες «χρωματιστές» φωτογραφίες, τα ζωντανά «χρωματιστά» γλυπτά ανακαλύπτουμε το χρώμα της  χαράς, το χρώμα  της λύπης, το χρώμα του θυμού, το χρώμα του φόβου, το χρώμα της αγάπης και δημιουργούμε το «Μουσείο των χρωμάτων». Ένα μουσείο ξεχωριστό και μοναδικό. Ένα μουσείο όπου οι επισκέπτες του αφήνουν τις σκοτούρες τους έξω  απ’ αυτό, για να ταξιδέψουν στις Αίθουσες των Χρωμάτων και να αγκυροβολήσουν στο Νησί των Συναισθημάτων.

Μαρία Παπαδοπούλου

2) Εργαστήρι Ζωγραφικής

Σκοπός είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με βασικές γνώσεις χρωμάτων σε σχέση με το σχέδιο και τη σύνθεση. Παράλληλα με εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας, έκφρασης και τεχνικών ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες μας και τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες μέσω των χρωμάτων.

Χαράλαμπος Φωτάκης

3) Εργαστήρι κατασκευών

Με υλικό τα ταπεινά αλουμινένια πολύχρωμα περιτυλίγματα γλυκών θα δημιουργήσουμε κοσμήματα και κατασκευές με ευφάνταστες και διασκεδαστικές τεχνικές.

Δημήτρης Γκενόπουλος

4) Εργαστήρι Μαγειρικής

Άραγε πόσα χρώματα μπορεί να έχει ένα πιάτο φαγητού; Ελάτε να μαγειρέψουμε, να δοκιμάσουμε και να συζητήσουμε γύρω από το τραπέζι μας. Φανταστείτε το πιάτο σας σαν ένα καμβά και ετοιμαστείτε για γαστρονομικές περιπέτειες με χίλια μύρια χρώματα!

Βαλεντίνα Σωκράτους

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το ΕΜΘ, στο  2551036663.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία