Αντιδράσεις σε νέα μετακίνηση καρδιολόγου από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Την κάθετη αντίθεσή του στη μετακίνηση ιατρού, οποιασδήποτε ειδικότητας, από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα του ΕΣΥ στον Έβρο, σε άλλα νοσοκομεία, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αφορμή για την επιστολή- διαμαρτυρία ήταν η απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ να μετακινήσει, για άλλη μια φορά, ειδικό καρδιολόγο του καρδιολογικού τμήματος ΕΣΥ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στο νοσοκομείο Ξάνθης, με αποτέλεσμα το τμήμα να παραμείνει με ένα μόνο καρδιολόγο. Ο Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι εδώ και καιρό εφαρμόζεται συστηματική πολιτική υπονόμευσης του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, “φωτογραφίζοντας” τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και του Π. Γ. Ν. Έβρου. Υπογραμμίζει επίσης πως γίνονται αποσπάσεις ιατρών όχι μόνο προς τα γειτονικά νοσοκομεία (Διδυμότειχο, Κομοτηνή) αλλά και σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Κεντρικής Μακεδονίας (Βέροιας). Παρατηρεί επίσης πως με μετακινήσεις ιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο δεν καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας και πως μόνη λύση είναι προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στα νοσοκομεία.. Τέλος, ζητά την ανάκληση της απόφασης για τη μετακίνηση του ειδικού καρδιολόγου στην Ξάνθη αλλά και να σταματήσει η πολιτική υπονόμευση των τμημάτων του ΕΣΥ.

Επιστολή στον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, για το θέμα της νέας μετακίνησης του ειδικού καρδιολόγου, απέστειλε και ο διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος, Εμμανουήλ Κακουδάκης. Ο κ. Κακουδάκης κάνει λόγο για “τριετή καταδίωξη και αφαίμαξη του καρδιολογικού τμήματος ΕΣΥ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από την 4η ΥΠΕ” ενώ τονίζει ότι η εκ νέου μετακίνηση (και για το μήνα Απρίλιο) θα προκαλέσει έντονη δυσλειτουργία στο τμήμα.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος καρδιολόγος- λάστιχο αντιδρά, πλέον, στη νέα μετακίνησή του αφού από το 2014 έως τους πρώτους μήνες του 2015 έχει μετακινηθεί 7 φορές φθάνοντας μέχρι και τη...Βέροια! Προφανώς η 4η ΥΠΕ θεωρεί ότι πρόκειται για καρδιολόγο...πασπαρτού ή μπαλαντέρ που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε νοσοκομείου σε Θράκη και Μακεδονία...

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία