Για την 3η Ημέρα Ανοιχτών Θυρών ετοιμάζεται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Ορεστιάδας, κάνοντας άνοιγμα στην κοινωνία και σε εν δυνάμει μαθητές του από τις περιοχές Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου. 

Add a comment

Την πρόθεση της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης να ακυρώσει την απόφαση ίδρυσης του τμήματος Διαιτολογίας και Επιστήμης Τροφίμων στην Ορεστιάδα και να εγκρίνει μία τροποποιημένη απόφαση, που θα μεταφέρει την έδρα του τμήματος στην Αλεξανδρούπολη, γνωστοποίησε στον πρόεδρο της ΕΕΒΟΠ, Χρήστο Τσομπανίδη, ο πρυτανεύων του Πανεπιστημίου, Σταύρος Τουλουπίδης.

Add a comment

Σαράντα έξι (46) περισσότερους φοιτητές θα υποδεχθούν το νέο ακαδημαϊκό έτος (2018-2019) τα δύο τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου που λειτουργούν στην Ορεστιάδα.

Add a comment

Τα “χελιδονίσματα 2018” διοργανώνει την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στο 7ο δημοτικό σχολείο της Αλεξανδρούπολης, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης σε συνεργασία με τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθιας Εκπαίδευσης Έβρου. 

Add a comment

Στη… Σύγκλητο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «έριξε το μπαλάκι» για την επιλογή της έδρας του τμήματος «Τεχνολογίας Τροφίμων- Διατροφολογίας» (Ορεστιάδα ή Αλεξανδρούπολη) ο πρυτανεύων του ΔΠΘ, Σταύρος Τουλουπίδης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Κομοτηνή, για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (20/03/18). Βέβαια, η έγγραφη πρόταση που κατατέθηκε στο υπουργείο λέει «άλλα»…

Add a comment

Εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού της ακτής της Αλεξανδρούπολης, από το πάρκο Αργώ μέχρι και τον Φάρο, διοργανώνουν την Τρίτη (20/03), από τις 9:30 το πρωί, οι μαθητές του Δ2 του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης. 

Add a comment

Συνολική και πιο συστηματική υποστήριξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που απασχολούνται εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους ζητούν 59 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυκρότησης και Υποδομών-Μεταφορών.  

Add a comment

Ανυποχώρητοι στο αίτημα της μονιμοποίησης των αναπληρωτών εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί και του βορείου Έβρου, που συμμετέχουν με τοπικές δράσεις στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Add a comment

Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα συνεχιστούν και σε τοπικό επίπεδο οι εβδομαδιαίες πολύμορφες δράσεις των εκπαιδευτικών, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με βασικό τους αίτημα τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και την εξίσωση τους δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.

Add a comment

Την περασμένη Παρασκευή (02/03) ο καθηγητής και Πρύτανης (;) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Καραμπίνης, με μία ανοιχτή επιστολή του, δήλωνε στην πανεπιστημιακή κοινότητα την επιστροφή στα καθήκοντά του.

Add a comment

Την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, με την οποία ορίζεται ως αναπληρώτρια του τακτικού αιρετού μέλους του ΠΥΣΠΕ Έβρου εκπαιδευτικός που προέρχεται από τον σύλλογο καθηγητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου και όχι από τους συλλόγους των δασκάλων του νομού, ζητούν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης.

Add a comment

Τριάντα πέντε μαθητές από 13 Γυμνάσια του Έβρου συμμετείχαν στον 3ο Πανέβριο διαγωνισμό “Γλώσσας και Ορθογραφίας”, που διεξήχθη εχθές το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας. 

Add a comment

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία