Ενώ επιστήμονες και φυσιοδίφες δεν έχουν απαντήσει ακόμη στο ερώτημα αν «χέζουν οι αρκούδες στο δάσος», ένα ακόμη ερώτημα έρχεται να απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα ερευνητών και επιστημόνων.

Γιατί άραγε τα κοινά μαύρα μυρμήγκια τα «κάνουν» μέσα στις φωλιές τους; Γιατί ενώ μεταφέρουν εκτός φωλιάς τα αποφάγια και τα πτώματα και άλλες βρωμίτσες δεν κάνουν το ίδιο με τα κακάκια τους;

Γερμανοί επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Ρέγκενσμπουργκ πειραματίστηκαν με τα μυρμήγκια (βαρέθηκαν να ασχολούνται με τους Έλληνες) και διαπίστωσαν ότι τα μυρμηγκάκια διατηρούν βόθρους εντός της φωλιάς τους, οι οποίοι περιέχουν μόνο «κακάκια» (σκληρά, μαλακά, πράσινα, καφεδιά, κτελί κ.α). Ενώ δηλαδή είναι παστρο-Θοδώρες για όλα τα άλλα, έχουν περί πολλού τα κακάκια τους και τα φυλάνε σε μια γωνιά της φωλίτσας τους.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα κρατάνε στη φωλιά τους για να τα κάνουν…παξιμάδι και να έχουν να τρώνε, τώρα που βγήκε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι πως περιμένουν την τελική πρόταση της Δούρου για την διαχείριση των απορριμμάτων και κάποιοι τρίτοι πως… τα κάνουν όπου και όταν τους έρθει η ανάγκη και μετά σιχαίνονται να τα κουβαλήσουν εκτός φωλιάς.

Η επιστήμη και δη η έρευνα, έχει βέβαια πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να αποκωδικοποιήσει τη ζηλευτή κοινωνία των κοινών, μαύρων μυρμηγκιών και να απαντήσει σε πολλά βασανιστικά ερωτήματα. Για παράδειγμα, αυτή η ζηλευτά οργανωμένη-όσο αφορά τα εργασιακά-κοινωνία, έχει συλλογικές συμβάσεις εργασίας; Τις Κυριακές δουλεύουν ή εκκλησιάζονται; Ισχύει το 8ωρο, παίρνουν επιδόματα; Επιτρέπεται ο συνδικαλισμός; Τι γίνεται με την υπεραξία; Ποιοι ωφελούνται; Το σύνολο ή οι μυρμηγκοκεφαλαιοκράτες;

Τα σωρευμένα ερωτήματα δεν τελειώνουν με τα εργασιακά, αλλά εκτείνονται σε πολλές δραστηριότητες της θαυμαστής κοινότητας των μυρμηγκιών, με την οποία οφείλει, επιτέλους, να ασχοληθεί σοβαρά η επιστημονική- ερευνητική κοινότητα.

Η αποκάλυψη αυτή (για το που χέζουν τα μυρμήγκια), μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα για τα μυρμήγκια, είναι όμως ένα τεράστιο βήμα για τη μυρμηγκότητα… Φυσικά, όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης απέκρυψαν τη σημαντική αυτή είδηση!

Κέρατο Vertigo-μένο

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία