Πλημμυρίζουμε που πλημμυρίζουμε δεν το γυρνάμε σε…ορυζώνες; Κάπως έτσι πρέπει να το σκέφτηκε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, και ζήτησε εγγράφως, από το ΔΠΘ να εκπονήσει οικονομοτεχνικές μελέτες (τσάμπα προφανώς) για «εναλλακτικές καλλιέργειες», φέρνοντας ως παράδειγμα- πρόταση (;) το ρύζι και τη δενδροκομία.

Η πρόταση βέβαια είναι «μισή» γιατί δεν ξεκαθαρίζει το είδος του ρυζιού που προτείνεται προς καλλιέργεια. Μακρύκοκο, κοντόκοκο, άγριο ρύζι; Καρολίνα, Jasmine, Αρμπόριο, μπασμάτι, ταϊλανδέζικο; Μισές δουλειές…Προχειράντζα πρόταση!

Μια «εμπλουτισμένη» πρόταση θα έπρεπε να περιλαμβάνει ως εναλλακτική καλλιέργεια και τα…φύκια. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες ή και για βιοκαύσιμα!

Ή γιατί όχι και βατραχοκαλλιέργειες; Πιο έξυπνοι είναι οι παγουράδες; Μπουτάκι από βάτραχο Έβρου (με κατοχύρωση ονομασίας προέλευσης) να γλύφεις τα μπούτια σου! Βρε κα κεξ κουάξ κουάξ…

Ορυζώνες, βατράχια, κουνούπια! Αυτός δεν θα ‘ναι νομός. Παράδεισος θα ‘ναι!

Η πρόταση είναι πολύ μπροστά. Πάρα πολύ μπροστά. Ξεφεύγει!

Έρχεται να αντιμετωπίσει ριζοσπαστικά, με προοδευτικό εναλλακτικό πρόσημο και με κάθετο τρόπο το οριζόντιο αποτέλεσμα που δημιουργούν οι πλημμύρες, κάνοντας το πρόβλημα συγκριτικό και αναπτυξιακό πλεονέκτημα της περιοχής! Τι σκέψη!!!

Άντε τώρα, ας ξεκινήσει σιγά- σιγά να περιοδεύει στα παρέβρια χωριά, από Ορμένιο μέχρι Φέρες και να προτείνει στους αγρότες να καλλιεργήσουν ρύζι στα πλημμυρισμένα…Θα έχουν ενδιαφέρον οι αντιδράσεις…

ΥΓ: Λέτε να του μπουν ιδέες μετά την πτώση του air bus στις Άλπεις και να ζητήσει τίποτα κατάργηση των αεροπορικών πτήσεων!

Κέρατο Vertigo-μένο

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία