Αποκλειστικό: Μεγάλο Συλλαλητήριο! Ο Καναδάς είναι ένας και είναι Ελληνικός!

Την αλλαγή του ονόματος του Καναδά (της χώρας της αμερικανικής ηπείρου), ζητούν οι περίπου 150 νοματαίοι του Καναδά του δήμου Ορεστιάδας, έχοντας τη συμπαράσταση “αλληλέγγυων και ψιλιασμένων περί των εθνικών θεμάτων” που στηρίζουν τον αγώνα τους.

Αντλώντας δύναμη από την κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, θέτουν επιτακτικά το αίτημα αλλαγής του ονόματος αυτής της “ασόβαρης” χώρας που έχει έμβλημα στη σημαία της ένα...σφενδαμόφυλλο!

Οι Καναδοί (σ. σ. του Καναδά της Ορεστιάδας) πιστεύουν ότι οι Καναδοί (σ. σ. του Καναδά της Αμερικής), παρότι το παίζουν large, πολυπολιτισμικοί, ανεκτικοί, πολυσυλλεκτικοί κ. τ. λ, στην πραγματικότητα κρύβουν «αλυτρωτισμό» και σχεδιάζουν, τα αμέσως επόμενα χρόνια, να τους “κατακτήσουν” για να «φτιάξουν» τον μεγάλο Καναδά των δύο ηπείρων.

Ήδη μάλιστα γίνεται προσπάθεια για να διοργανωθεί ένα μεγάλο συλλαλητήριο, περίπου σαν της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό σύνθημα «ο Καναδάς είναι ένας και είναι ελληνικός». Το συλλαλητήριο τοποθετείται χρονικά στις 28 Ιανουαρίου (ημέρα που ανοίγει και το τριώδιο). Σε αυτό θα πάρουν μέρος Καναδομάχοι και απόγονοι Καναδομάχων (έφιππα τμήματα και πεζοπόρα), Καναδολάτρες, Καναδοφάγοι, Καναδαράδες και Ελληναράδες, Καναδέζες του ελληνικού στρατού, μοιρολογίστρες, ψεκασμένοι, πιθανά και η Ελένη Λουκά, εφόσον της το επιτρέψει το φορτωμένο πρόγραμμα εμφανίσεων που έχει...

ΥΓ: Αποκλειστικές πληροφορίες, που ουδείς άλλος έχει, αναφέρουν πως αντίστοιχες διεργασίες είναι σε εξέλιξη και στη Χιλή του δήμου Αλεξανδρούπολης...


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία