Η Βέρα Κρούσκα στο θέατρο Διόνυσος με το έργο “πού είναι η μάνα σου μωρή;”

Την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του βιβλίου της Δήμητρας Πέτρουλα, με τίτλο “πού είναι η μάνα σου μωρή;” παρουσιάζει στην Ορεστιάδα η Βέρα Κρούσκα. 

Το έργο παρουσιάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλές πόλεις της χώρας και στον πολυχώρο  VAULT με sold out παραστάσεις. Στην Ορεστιάδα θα ανεβεί στη σκηνή του “Διόνυσου” τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 9 το βράδυ. Η Βέρα Κρούσκα, μαζί με τις Ορνέλλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου, θα μεταφέρουν στο κοινό τις αληθινές, ματωμένες σελίδες της οικογένειας Πέτρουλα στην Μάνη και την τραγική ιστορία ενός παιδιού που επέζησε από τις σφαγές των Χιτών και κατέγραψε αυτή τη θυριωδία, βάζοντας τον θεατή αντιμέτωπο με μία από τις μελανότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, τον Εμφύλιο.

Υπόθεση: 

Εκείνο το κρύο πρωινό του Γενάρη του 1946, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφονούνται ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα, από τις ένοπλες συμμορίες της "Χ". Το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που επέζησε της σφαγής κατέγραψε αργότερα τα φοβερά εκείνα γεγονότα της εξόντωσης της μάνας της, των αδελφών της και των άλλων συγγενών της. Εβδομήντα χρόνια μετά και το μήνυμα της πολύπαθης γενιάς είναι χαραγμένο στο μνημείο των εκτελεσμένων, που ευλαβικά έστησε η Δήμητρα Πέτρουλα: «Διαβάτη αντί μνημόσυνο/ ιστόρισε την ερημιά/ που άφησε πίσω ο διχασμός/ σαν πέρασ' απ' τη Μάνη. / Είθε ο δικός μας σκοτωμός/ και το δικό μας αίμα/ να γίνει για τους ζωντανούς/ μήνυμα συμφιλίωσης/ και προσταγή ενότητας/ ομόνοιας και ειρήνης/ να μη ρημάξει η Ελλάδα μας/ ως ρήμαξε η Μάνη».

Συντελεστές: 

Θεατρική διασκευή: Σοφία Αδαμίδου

Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Παίζουν επίση: Ορνέλλα Λούτη, Αγάπη Παπαθανασιάδου

 

Εισιτήρα: 10 ευρώ (γενική είσοδος)

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο “Εμμανουηλίδου”, 2552022640

Πληροφορίες: 2552028280


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία