Ο “Διόνυσος” ανεβάζει την “Περιφέρεια” του Γ. Σουρή 

Την απολαυστική και...δραματικά επίκαιρη σατιρική κωμωδία του Γεωργίου Σουρή “Η Περιφέρεια” ανεβάζει το θεατρικό εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας “Διόνυσος”.

Ο γνωστός έμμετρος και εύθυμος λόγος του Σουρή, που παραμένει το ίδιο επίκαιρος μέσα στις δεκαετίες για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας, σατιρίζει, διακωμωδεί, καταγγέλλει και αποκαλύπτει τη διαβρωτική φύση του ανθρώπου, κυρίως μέσα στην πολιτική ζωή και...σε προεκλογική περίοδο. Περίπου 130 χρόνια από τότε που γράφτηκε το έργο, συνεχίζει να αντικατοπτρίζει το γελοίο, το οικείο και την υπερβολή της ελληνικής πραγματικότητας. Η παράσταση του “Διόνυσου” τονίζει ακόμη περισσότερο αυτήν την υπερβολή, φτιάχνοντας ένα έργο βασισμένο στη φιλοσοφία του γκροτέσκο, της Commedia dell’ Arte και των comics…

Η διασκευή, σκηνοθεσία, και μουσική επιμέλεια είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα, φωτισμοί και τεχνικός ήχου ο Γιάννης Μητούδης, στην τεχνική υποστήριξη ο Ιορδάνης Βροχίδης και παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Χωρικοί: Ζήνα Ασλανίδου, Θοδωρής Γκόγκουα, Θοδωρής Καζαλτζής. Απλοχέρης: Τόλης Τσακιρίδης. Αφροδίτη: Βάσια Ζάχρα. Τενεκές: Νίκος Πατούνας. Στο ρόλο της Φλώρας η Βιβή Μιτσίτσκα. 

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο “Διόνυσος” τα δυο επόμενα Σαββατοκύριακα (10-11 και 17-18 Μαρτίου) στις 9 το βράδυ. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, τηλ. 2552028280.


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία