Ορεστιάδα: Το εορταστικό πρόγραμμα του Διόνυσου

Εορταστικό πρόγραμμα πέντε ημερών, από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι και την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, ετοίμασε ο “Διόνυσος”. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017, στις 9:15 μ.μ.: «Σε πολύ δύσκολη θέση» είναι ο γενικός τίτλος της σπονδυλωτής παράστασης που αποτελείται από πέντε κωμικές ιστορίες, διηγήματα του Τσέχοφ, σε θεατρική απόδοση Νιλ Σάιμον και απολαυστική μετάφραση στα ελληνικά της Ελένης Ράντου. Η διασκευή και η σκηνοθεσία του έργου είναι του Άκη Τσονίδη, σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα και παίζουν οι: Βάσια Ζάχρα, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Βιβή Μιτσίτσκα, Νίκος Πατούνας και ο Άκης Τσονίδης.  

Εισιτήρια: 9 € γενική είσοδος, 6 € μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων).

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, στις 9:15 μ.μ. : "ΧωρίΖουμε;" Ζούμε χωριστά, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ο ένας τον άλλον ή και μαζί και χώρια; Τελικά χωρίζουμε; Η Βιβή Μιτσίτσκα, συνεχίζει να ξετυλίγει τη ζωή της "Δήμητρας" επί σκηνής, σε μία συναρπαστική ερμηνεία, στον ανατρεπτικό, απολαυστικό κωμικό μονόλογο με... δραματικές προεκτάσεις, που απεικονίζει της ρεαλιστικές σχέσεις γυναικών και ανδρών στη σύγχρονη πραγματικότητα. Συμμετέχει ο Αλέξανδρος Λιούμπας. Το έργο είναι βασισμένο στο έργο του Γ. Ηλιόπουλου «For Ever», τη διασκευή έκανε η Βιβή Μιτσίτσκα, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια ο Άκης Τσονίδης ενώ το σκηνικό χώρο επιμελήθηκε ο Νίκος Πατούνας. Εισιτήρια: 9 € γενική είσοδος, 6 € μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων).

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, στις 9:15 μ.μ.: "Κοινός Λόγος". Αληθινές αφηγήσεις μαρτύρων που κατέγραψε η Έλλη Παπαδημητρίου και καλύπτουν όλα τα δύσκολα χρόνια της νεότερης ελληνικής ιστορίας, με γενικό τίτλο "Κοινός Λόγος". Πρόκειται για αυθεντικές μαρτυρίες που αναπαριστώνται θεατρικά και μεταφέρουν το κλίμα από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τον Εμφύλιο σε μία ζωντανή, ατμοσφαιρική παράσταση. Ένα αφιέρωμα στην Προσφυγιά, από το χθες ως το σήμερα, από το ελληνικό παρελθόν ως το παγκόσμιο παρόν. Σύνθεση κειμένων, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Άκης Τσονίδης. Σκηνικός χώρος, video: Νίκος Πατούνας. Παίζουν: Βάσια Ζάχρα, Πέτρος Κοττανίδης, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Χρυσή Λυμπερίδου, Βιβή Μιτσίτσκα και οι μικροί: Γεωργία Κοττανίδη και Χρήστος Σταφίδας. Εισιτήρια: 9 € γενική είσοδος, 6 € μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων).

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, στις 9:15 μ.μ.: Χωρίς λόγια. Χωρίς τίτλο. Μόνο η αλήθεια της μουσικής και οι ιστορίες των στίχων. Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μελωδίες και συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Σταμάτη Κραουνάκη και άλλων δημιουργών, ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη αλλά και τραγούδια του Leonard Cohen και της Edith Piaf.  

Προπώληση: 8 ευρώ (στο Βιβλιοπωλείο "Εμμανουηλίδου"), Ταμείο (την ημέρα της παράστασης): 10 ευρώ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017, στις 5:15 μ.μ.: «Η Βασίλισσα του Χιονιού». Η Παιδική Σκηνή (ενηλίκων) του ΔΙΟΝΥΣΟΥ παρουσιάζει το γνωστό παραμύθι του Χ.Κ.Άντερσεν για μικρούς και μεγάλους. Η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Πατούνα και παίζουν: Βάσια Ζάχρα, Κωνσταντίνα Καρακελίδου, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρους Λιούμπας, Βιβή Μιτσίτσκα και ο Νίκος Πατούνας. Γενική είσοδος: 6 €.

Πληροφορίες: τηλ. 2552028280, www.dionysos-net.gr | Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76, Νέα Ορεστιάδα.


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία