Το θεατρικό εργαστήρι του “Διόνυσου” πάει Διδυμότειχο 

Στο θέατρο “Ορφέας” του Διδυμοτείχου εμφανίζεται το Σαββατοκύριακο (16 και 17 Δεκεμβρίου) το θεατρικό εργαστήρι Ν. Ορεστιάδα “Διόνυσος”.

Η ομάδα θα δώσει δύο παραστάσεις, με τα έργα “Σε πολύ δύσκολη θέση” και “ΧωρίΖουμε;” που παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία και στην Ορεστιάδα όλη την προηγούμενη σαιζόν. 

Ειδικότερα:  

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12 στις 21:00 

"Σε πολύ δύσκολη θέση" είναι ο γενικός τίτλος της σπονδυλωτής παράστασης που αποτελείται από πέντε κωμικές ιστορίες, διηγήματα του Τσέχοφ, σε θεατρική απόδοση Νιλ Σάιμον και απολαυστική μετάφραση στα ελληνικά της Ελένης Ράντου. Η διασκευή και η σκηνοθεσία του έργου είναι του Άκη Τσονίδη, σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα και παίζουν οι: Βάσια Ζάχρα, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Βιβή Μιτσίτσκα, Νίκος Πατούνας και ο Άκης Τσονίδης. Στην παράσταση, και στις πέντε αυτοτελείς κωμικές ιστορίες, όλοι οι ήρωες βρίσκονται... σε πολύ δύσκολη θέση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κωμικές καταστάσεις που προκύπτουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αρχική μορφή της παράστασης ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ έχει αποσπάσει 2 βραβεία: Πρώτο Βραβείο «Θεατρικές Ελπίδες» και Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου, στο φετινό 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας. Υπό άλλη μορφή η παράσταση περιόδευσε σε πόλεις και χωριά της Αν. Μακεδονίας & Θράκης το περασμένο καλοκαίρι ενώ από το Νοέμβριο παρουσιαζόταν ανανεωμένη, διαφορετική και με νέα διανομή στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12 στις 21:00

"ΧωρίΖουμε;" Ζούμε χωριστά, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ο ένας τον άλλον ή και μαζί και χώρια; Τελικά χωρίζουμε; Η Βιβή Μιτσίτσκα ξετυλίγει τη ζωή της "Δήμητρας" επί σκηνής, σε μία συναρπαστική ερμηνεία, στον ανατρεπτικό, απολαυστικό κωμικό μονόλογο με... δραματικές προεκτάσεις, που απεικονίζει της ρεαλιστικές σχέσεις γυναικών και ανδρών στη σύγχρονη πραγματικότητα. Συμμετέχει ο Αλέξανδρος Λιούμπας. Το έργο είναι βασισμένο στο έργο του Γ. Ηλιόπουλου «For Ever», τη διασκευή έκανε η Βιβή Μιτσίτσκα, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια ο Άκης Τσονίδης ενώ το σκηνικό χώρο επιμελήθηκε ο Νίκος Πατούνας.

Το θέατρο “Ορφέας-ΘΕΑ/ΣΥ” βρίσκεται στον πεζόδρομο Βενιζέλου. Τηλέφωνο: 2553020050


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία