Ορεστιάδα: “πώς βγαίνουμε από τον βυθό, παρακαλώ;” στο Bedreddin από την ομάδα Hippo

Την παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “πώς βγαίνουμε από τον βυθό, παρακαλώ;” θα παρουσιάσει στο συνεργατικό-πολιτιστικό καφενείο Bedreddin η ομάδα Hippo. 

Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου (11/11), παιδιά ηλικίας από 4 – 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ο έργο της Καλλιόπης Φύκαρη, βασισμένο στο κλασικό παραμύθι “Η μικρή γοργόνα” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας, γραμμένη σε δεκαπεντασύλλαβο, που επιχειρεί να ανατρέψει στερεότυπα, μέσα από κωμικές καταστάσεις, συγκινητικές στιγμές και έντονη δράση.

Έξυπνοι διάλογοι, μουσική, τραγούδι, χιούμορ και ευαισθησία κυριαρχούν στην παράσταση, που έχει για θέμα της την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η ομάδα στήνει όμως και θεατρικό εργαστήρι, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετέχουν σε θεατρικές δράσεις μέσα από τις οποίες ανακαλύπτουν τον συναισθηματικό τους κόσμο και κατανοούν περισσότερο τις έννοιες της αλληλεγγύης, της συνεργατικότητας, της αποδοχής του άλλου. 

Η διάρκεια της παράστασης είναι μία ώρα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.  

Συντελεστές:

Κείμενο: Καλλιόπη Φύκαρη

Παίζουν: Ηλέκτρα Γωνιάδου, Τάσσος Μπαρνιαδάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Κίνηση: Τατιάνα Μύρκου, Ηippo Theatre Group

Σκηνοθεσία - Μουσική - Παραγωγή: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Σχεδιασμός Δράματος: Hippo Theatre Group, Καλλιόπη Φύκαρη

Ποια είναι η ομάδα  HIPPO

Η Ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και δραστηριοποιείται στον χώρο του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος. Έχει ανεβάσει επτά παιδικές παραστάσεις και δύο παραστάσεις για ενήλικες, ενώ υλοποιεί και θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νεους σε Ελλάδα και Η. Π. Α.  

Έχει παρουσιάσει τις δουλειές της σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (Κύπρο, Η. Π. Α., Καναδά και Αυστραλία). Από τις κορυφαίες στιγμές της η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας.

Website: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία