Στη μνήμη της Ζωής Λάσκαρη θα είναι αφιερωμένο το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ηθοποιό που συνδέθηκε στενά με τη θεατρική ομάδα του Διόνυσου, πριν τρία ακριβώς χρόνια (Αύγουστος 2014), όταν επισκέφθηκε την Ορεστιάδα ως “τιμώμενο πρόσωπο” του 15ου Φεστιβάλ.

Η Ζωή Λάσκαρη δεν περιορίστηκε σε μία τυπική συναναστροφή με την ομάδα του Διόνυσου, αλλά ενδιαφέρθηκε να μάθει για τη δράση της και να την υποστηρίξει άμεσα και έμπρακτα.

Η πρώτη της ενέργεια, αμέσως μετά την επιστροφή της στην Αθήνα, ήταν να στείλει δώδεκα κούτες γεμάτες με ακριβά κοστούμια από το προσωπικό θεατρικό βεστιάριό της, ορισμένα από τα οποία, μάλιστα, θα εκτεθούν σε λίγες ημέρες στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ορεστιάδας, κατά τη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ (27/08-03/09).

Δεν έπαψε ποτέ να επικοινωνεί με τους εκπροσώπους του Διόνυσου, να τους υποδέχεται θερμά κάθε φορά που αυτοί επισκέπτονταν την Αθήνα, να αναζητά τρόπους για να βοηθήσει τη θεατρική ομάδα και τη στέγη της.

Τελευταία επαφή του Άκη Τσονίδη με τη Ζωή Λάσκαρη ήταν τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα. Η ηθοποιός είχε “βαλθεί” να εξασφαλίσει στον Διόνυσο το ποσό που χρειαζόνταν για τις εργασίες μόνωσης της στέγης του θεάτρου “Διόνυσος”. Είχαν πει πως θα ξαναβρίσκονταν τον ερχόμενο Οκτώβριο, κατά την επίσκεψη της θεατρικής ομάδας του “Διόνυσου” στην Αθήνα, για την καθιερωμένη ετήσια εμφάνισή της στο κοινό της πρωτεύουσας.

Η συνάντηση αυτή δε θα γίνει ποτέ...Η Ζωή Λάσκαρη έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή (18/08) σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία της θα τελεστεί το μεσημέρι της Τρίτης (22/08). 

Ακολουθώντας την παράκληση της οικογένειας της ηθοποιού, ο “Διόνυσος” κατέθεσε χρηματικό ποσό, αντί στεφάνου, στην “Κιβωτό” του πατέρα Αντώνιου. 


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία