"Σε δύσκολη θέση" από τον "Διόνυσο", ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία

Από τη Μουσθένη Καβάλας ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου η καλοκαιρινή θεατρική περιοδεία του “Διόνυσου” με τη σπονδυλωτή παράσταση από πέντε κωμικές ιστορίες του Τσέχωφ “σε δύσκολη θέση”.

Η περιοδεία περιλαμβάνει “στάσεις” στη Μαυροθάλασσα Σερρών (30/7), στις Ελευθεραί Καβάλας (31/7) και στο Ελαιοχώρι Καβάλας (1/8), καθώς και στη Νέα Πέραμο την Τετάρτη 2/8. Από την επόμενη Πέμπτη 3/8, «Σε δύσκολη θέση» θα βρεθούν οι συντελεστές της παράστασης και οι θεατές στο νησί της Σαμοθράκης για τρεις ημέρες, σε αντίστοιχα σημεία του νησιού:

- Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 στα Θέρμα, στο Δημοτικό Σχολείο, την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 στην Καμαριώτισσα, στο Δημοτικό Σχολείο και το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 στη Χώρα, στην πλατεία Παπαγιώργη Μανωλάκη.

«Σε δύσκολη θέση» είναι ο γενικός τίτλος της σπονδυλωτής παράστασης που αποτελείται από πέντε κωμικές ιστορίες, διηγήματα του Τσέχοφ, σε θεατρική απόδοση Νιλ Σάιμον και απολαυστική μετάφραση στα ελληνικά της Ελένης Ράντου. Η διασκευή και η σκηνοθεσία του έργου είναι του Άκη Τσονίδη, σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα και παίζουν οι: Βάσια Ζάχρα, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Βενετία Παπαδοπούλου, Νίκος Πατούνας και ο Άκης Τσονίδης. Στην παράσταση, και στις πέντε αυτοτελείς κωμικές ιστορίες, όλοι οι ήρωες βρίσκονται... σε δύσκολη θέση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κωμικές καταστάσεις που προκύπτουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αρχική μορφή της παράστασης ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ έχει αποσπάσει 2 βραβεία: Πρώτο Βραβείο «Θεατρικές Ελπίδες» και Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου, στο φετινό 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας.

Η νέα εκδοχή της καλοκαιρινής περιοδείας είναι ακόμη πιο ανατρεπτική, ακόμη πιο εμπλουτισμένη, με μία ακόμη κωμική ιστορία, με νέα ευφάνταστη σκηνοθεσία, καινούρια σκηνογραφική άποψη και νέα διανομή στους κωμικούς ρόλους του έργου. Η παράσταση αναμένεται να συνεχίσει την περιοδεία της και σε χωριά του Δήμου Ορεστιάδας και του Έβρου γενικότερα, μετά τις 10 Αυγούστου, ενώ στις 19/8 θα παρουσιαστεί στη Βιζύη της Τουρκίας, προσκεκλημένη από το Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, σε συνεργασία με το Δήμο Βιζύης, μετά μάλιστα από την περσινή, πρώτη παρουσία της ομάδας εκεί, όπου το καλοκαίρι του 2016 παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το αφιέρωμα στον Γ. Βιζυηνό.


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία