Με δύο βραβεία γύρισε από το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Βουλγαρίας ο “Διόνυσος” Ορεστιάδας 

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 9 το βράδυ ανεβαίνει για μία τελευταία φορά στο θέατρο “Διόνυσος” της Ορεστιάδας η παράσταση “Σε δύσκολη θέση”, από τη Νεανική Σκηνή του θεατρικού εργαστηρίου της πόλης. 

Η σπονδυλωτή παράσταση με τις πέντε μονόπρακτες κωμωδίες που βασίζονται σε διηγήματα του Τσέχοφ, όπου όλοι οι ήρωες βρίσκονται ... «Σε δύσκολη θέση», παρουσιάζεται στο κοινό της περιοχής μετά τη βράβευσή της στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Βουλγαρίας, όπου το περασμένο Σάββατο (20/5) απέσπασε το πρώτο βραβείο “θεατρικές ελπίδες” και το πρώτο βραβείο Α' γυναικείου ρόλου. Η θεατρική απόδοση είναι του Νιλ Σάιμον, μετάφραση της Ελένης Ράντου, η σκηνοθεσία του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Πατούνα. Παίζουν οι: Ιορδάνης Βροχίδης, Στέργιος Γκουτσίδης, Βάσια Ζάχρα, Γιάννης Καλκανάς, Μαρία Κυριακίδη, Κώστας Μποσκίδης.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο “Διόνυσος” δίνει παράσταση για τον σκοπό αυτό. Εισιτήρια προπωλούνται από το Κέντρο Υγείας.  

Τα βραβεία στη Βουλγαρία

Δύο βραβεία κατέκτησε στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Βουλγαρίας η Νεανική Σκηνή του θεατρικού εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας “Διόνυσος”. Στην ομάδα απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης (αποτελούμενη από νέους) και το πρώτο βραβείο Α' γυναικείου ρόλου στην Βάσια Ζάχρα. Η θεατρική ομάδα συμμετείχε με την παράσταση "Σε δύσκολη θέση", τις κωμικές ιστορίες του Τσέχοφ δραματοποιημένες από τον Νιλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 22ο Φεστιβάλ Θεάτρου διαγωνίστηκαν 21 θεατρικές ομάδες από 8 χώρες, οι οποίες παρουσίασαν τη δουλειά τους ενώπιον κοινού και της κριτικής επιτροπής που αποτελούνταν από σημαντικούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες του βουλγαρικού θεάτρου και κινηματογράφου. Το φεστιβάλ διοργάνωσαν το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας και ο δήμος Τοπόλοβγκραντ, με την υποστήριξη του Εθνικού Θεάτρου και του Σωματείου Ηθοποιών της Βουλγαρίας. Στο ίδιο φεστιβάλ, το 2016, ο “Διόνυσος” είχε αναδειχθεί μεγάλος νικητής και είχε αποσπάσει το Μέγα Βραβείο “Χρυσή Καμήλα”, για τον “Μικρό Πρίγκιπα”, που είχε παρουσιάσει. 


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία