Στην Αθήνα οι βραβευμένες παραστάσεις του 17ου φεστιβάλ θεάτρου Ν. Ορεστιάδας

Οι δύο βραβευμένες παραστάσεις στο 17ο πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, μαζί με αυτή του διοργανωτή ΔΙΟΝΥΣΟΥ, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο θέατρο ΑΡΓΩ, στο Μεταξουργείο.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά και, ουσιαστικά, μεταφέρει τις καλύτερες παραστάσεις του φεστιβάλ από τη Νέα Ορεστιάδα στην Αθήνα. Η...πρώτη φορά ήταν το 2012 και από τότε το Θεατρικό Εργαστήρι “Διόνυσος” σε συνεργασία με το θέατρο ΑΡΓΩ και την Αιμιλία Υψηλάντη φροντίζουν ώστε το θεατρόφιλο κοινό του κέντρου να έρθει σε επαφή με το “καλό ερασιτεχνικό θέατρο”.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 23 και Σάββατο 24/9, στις 9 μ.μ.

Προλογίζει η ηθοποιός και μέλος της Κριτικής Επιτροπής Σοφία Μουτίδου.

“Σκουπίδια [2016]” του Γιάννη Ξανθούλη σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ (διοργανωτής του Φεστιβάλ).

Εισιτήρια: €6 & €10. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στη «Μέριμνα» - www.merimna.org.gr

Δευτέρα 26 και Τρίτη 27/9 στις 9 μ.μ.

“Χαμάμ Γυναικών” της Νελ Νταν σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης

2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, 2ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης, βραβείο σκηνοθεσίας, βραβείο ενδυματολογίας, βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου, έπαινος ερμηνείας

Εισιτήρια: €5 & €7.

 

Σάββατο 1/10, στις 9 μ.μ.

“Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη από το “Θεατροδρόμιο” Κοζάνης

1ο βραβείο καλύτερης παράστασης, 1ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης, βραβείο σκηνοθεσίας, βραβείο σκηνογραφίας, βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου, βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου, βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου, βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου, βραβείο φωτισμού, βραβείο μουσικής επιμέλειας

Εισιτήρια: €5 & €10.


Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ θεσμοθέτησε αυτή τη δράση, ως συνέχεια του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου. Με τον τρόπο αυτό δίνει τη δυνατότητα σε διακεκριμένες Ερασιτεχνικές Ομάδες Θεάτρου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύτερο θεατρόφιλο κοινό, προβάλλοντας ταυτόχρονα το καλό Ερασιτεχνικό Θέατρο ως μέσο ουσιαστικής πολιτιστικής παρέμβασης στην περιφέρεια και στις τοπικές κοινωνίες.

Πληροφορίες για τη 17η διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Το 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου από το Σάββατο 27/8 έως και τη Δευτέρα 5/9/2016 με Κριτική Επιτροπή τους ηθοποιούς: Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Ελένη Καστάνη, Άννα Κουρή, Σοφία Μουτίδου, τη σκηνογράφο και ενδυματολόγο Χρύσα Δαπόντε και το χορογράφο Ιωάννη Μαργαρώνη. Το δεκαήμερο Φεστιβάλ παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές της ακριτικής περιοχής, εκ των οποίων προέκυψαν και τα Βραβεία Κοινού. Τιμώμενα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης ήταν οι ηθοποιοί Σπύρος Παπαδόπουλος (28/9) και Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (4/9). Παρουσιαστής όλων των εκδηλώσεων ο Αλέξης Κωστάλας.

Οι άλλες τέσσερις θεατρικές ομάδες που κατάφεραν και έφτασαν μέχρι την τελική φάση του διαγωνιστικού μέρους και απέσπασαν βραβεία ήταν: Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά με το έργο “Με δύναμη από την Κηφισιά” των Δ. Κεχαΐδη - Ελ. Χαβιαρά (3ο βραβείο καλύτερης παράστασης, έπαινος ερμηνείας). Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης - Συκεών με το έργο “Η όπερα του ζητιάνου” του Τζον Γκέι, μετ. Γλυκερία Καλαϊτζή (3ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης, βραβείο μουσικής σύνθεσης, βραβείο χορογραφίας, έπαινος ερμηνείας). Θεατρική Ομάδα του Π.Σ. «Η Κασσάνδρα» Κασσανδρείας Χαλκιδικής με το έργο «Το σώσε» του Μάικλ Φρέιν, μετ. Ξ. Καλογεροπούλου, Α. Παναγιωτοπούλου, Στ. Φασουλής, (έπαινος ερμηνείας). ΘΕΑΤΟ Παραμυθιάς Δήμου Σουλίου με το έργο «Το διαμάντι και το κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε μία ώρα» του Λ. Τσίπη (έπαινος ερμηνείας).

 

 


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία