Οι ομάδες και τα τιμώμενα πρόσωπα του 17ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των έξι θεατρικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος του 17ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης.

Πρόκειται για τις θεατρικές ομάδες: «Θεατροδρόμιο» Κοζάνης, που θα παρουσιάσει το έργο «τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» στις 29/8, Παραμυθιάς Σουλίου που συμμετέχει με το έργο «ολόκληρος ο Μποστ σε μία ώρα» στις 30/8, Σπερχειάδας-Μακρακώμης που έρχεται στο φεστιβάλ με το «χαμάμ γυναικών» στις 31/8, Κασσάνδρας Χαλκιδικής που θα παρουσιάσει «το Σώσε» την 1η Σεπτεμβρίου, Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης που θα εμφανιστεί στις 2/9 με το έργο «με δύναμη από την Κηφισιά» και τη θεατρική ομάδα Συκεών Θεσσαλονίκης που θα παρουσιάσει την «όπερα του ζητιάνου» στις 3/9.
Η επιτροπή αξιολόγησης δέχθηκε 37 φακέλους υποψήφιων ομάδων, από τους οποίους οι 13 απορρίφθηκαν αμέσως, καθώς περιελάμβαναν προτάσεις για παιδικές παραστάσεις και παραστάσεις αρχαίου θεάτρου ή ήταν επαγγελματικά σχήματα.
Η τελική επιλογή έγινε από τις 24 υποψηφιότητες που απέμειναν, εκ των οποίων, έξι επιλέχθηκαν ως κύριες και άλλες έξι ως αναπληρωματικές.
Στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, που θα αναδείξει τους νικητές, θα συμμετέχουν φέτος: ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), ο Γιάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), η Άννα Κουρή (ηθοποιός), ο Αλέξανδρος Ρήγας (συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός), η Ελένη Καστάνη (ηθοποιός), ο Βασίλης Μπουζιώτης (δημοσιογράφος, κριτικός θεάτρου) και η Ηρώ Μανέ (ηθοποιός).
Τιμώμενα πρόσωπα θα είναι ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος, που θα βραβευτεί στην επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ στις 28/8 και ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, Αλέξανδρος Ρήγας, που θα βραβευτεί στην τελετή λήξης, στις 4/9. Την ίδια ημέρα, εκτός διαγωνισμού, θα εμφανιστεί και η ομάδα του Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος του «Διόνυσου» Ορεστιάδας, που θα παρουσιάσει την τραγωδία του Αισχύλου «Αγαμέμνων».
Παρουσιαστής του Φεστιβάλ, για 13η χρονιά, θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας.
Η φετινή διοργάνωση επιμηκύνεται χρονικά, καθώς μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη θα εμφανιστούν στη σκηνή του υπαίθριου δημοτικού θεάτρου Ορεστιάδας δύο ελληνόφωνες θεατρικές ομάδες, από την Καλαβρία και την Κωνσταντινούπολη, και ο «Μικρός Πρίγκιπας» από την το θεατρικό εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας. Μία ημέρα μετά την τελετή λήξης και απονομής βραβείων, δηλαδή στις 5 Σεπτεμβρίου, θα δοθούν άλλες τρεις παραστάσεις από τα τμήματα του θεατρικού εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας.

πηγή: ert.gr


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία