Ο “Αγαμέμνων” του Αισχύλου παρουσιάζεται σε Δίκαια, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα

Τον “Αγαμέμνονα” του Αισχύλου, την πρώτη τραγωδία της τριλογίας “Ορέστεια” του κορυφαίου τραγωδού της κλασικής Αθήνας, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 458 π.Χ. στα “Διονύσια”, παρουσιάζει στο κοινό του βορείου Έβρου, στις 8, 9 και 10 Ιουλίου, το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος του “Διόνυσου” Ν. Ορεστιάδας. 

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο των Δικαίων (ελεύθερη είσοδος), το Σάββατο 9 Ιουλίου στο κάστρο του Καλέ στο Διδυμότειχο (γενική είσοδος 5 ευρώ) και την Κυριακή 10 Ιουλίου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ν. Ορεστιάδας (γενική είσοδος 5 ευρώ). Η ώρα έναρξης και των τριών παραστάσεων είναι στις 9:15 το βράδυ.   

Το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007, έχει παρουσιάσει τα προηγούμενα χρόνια και τα άλλα δύο μέρη της τριλογίας, τις “Χοηφόρους” και τις “Ευμενίδες”, εισπράττοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το επίπεδο των παραστάσεων.  

Τώρα παρουσιάζεται ο «Αγαμέμνων», που αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας και με την παρουσίασή του ολοκληρώνεται η πλήρης μελέτη της «Ορέστειας» του Αισχύλου, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία ειδικά για την πόλη της Νέας Ορεστιάδας που φέρει και το όνομα του μυθικού Ορέστη.

Η μελέτη της τριλογίας έγινε υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού Αντώνη Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος είναι και ο δάσκαλος των ερασιτεχνών ηθοποιών που συμμετέχουν στο Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος. 

Η δουλειά που γίνεται στο Εργαστήρι έχει διάρκεια και βάθος, αφού δεν περιορίζεται στη “στεγνή” αποστήθιση του κειμένου, αλλά εμβαθύνει στον λόγο, το ύφος και τη δράση που περιγράφουν τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τα κείμενα των Αρχαίων Τραγικών για τις πανανθρώπινες καταστάσεις. 

Αισχύλου, "Αγαμέμνων"

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης

διδασκαλία - σκηνοθεσία: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος

κινησιολογία - χορογραφία - μουσική επιμέλεια: Άκης Τσονίδης

σκηνικά - κοστούμια: Νίκος Πατούνας

Διανομή: 

Φύλακας: Γιάννης Καλκανάς

Κλυταιμνήστρα: Μαργαρίτα Κεφαλά

Κήρυκας: Απόστολος Τσακιρίδης

Αγαμέμνων: Σόλων Μαυρίδης

Κασσάνδρα: Αναστασία Νακούδη

Αίγισθος: Δημήτρης Μωρίδης

Χορός:

Αστέριος Γκαρλέμος, Στέργιος Γκουτσίδης, Γιάννης Καλκανάς, Πέτρος Κοττανίδης, Χρυσή Λυμπερίδου, Κώστας Μποσκίδης, Δημήτρης Μωρίδης, Νίκος Πατούνας, Νίκος Τρυψιάνης.

Σάκης Φιλέντας, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος

Δούλες: Σοφία Διάκα, Βάσια Ζάχρα

Ιφιγένεια: Λήδα Δολαψόγλου 


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία