Με την "Χρυσή Καμήλα" γύρισε από το Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας, όπου διεξήχθη το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου, το θεατρικό εργαστήρι του “Διόνυσου” Ν. Ορεστιάδας.

Η θεατρική ομάδα ήταν η μοναδική από την Ελλάδα που επελέγη να συμμετάσχει στον διαγωνισμό και κατάφερε να αποσπάσει το ύψιστο βραβείο του διαγωνισμού, που διεξήχθη από τις 8 έως τις 15 Μαΐου στη βουλγαρική πόλη.

Η ομάδα του “Διόνυσου”, που παρουσίασε τον “Μικρό Πρίγκιπα” του Antoine de Saint-Exupery, διακρίθηκε ανάμεσα σε 24 συνολικά θεατρικές ομάδες, από 8 χώρες, που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Η παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας παρουσιάστηκε το Σάββατο (14/5) μπροστά σε κοινό εκατοντάδων θεατών, μεταξύ των οποίων και ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βουλγαρία, Δημοσθένης Στωίδης, ο οποίος ταξίδεψε από τη Σόφια στο Τοπόλοβγκραντ, ειδικά για να παρακολουθήσει την ελληνική συμμετοχή.

Απόλυτα ικανοποιημένοι για τον τρόπο με τον οποίο “ολοκλήρωσε το συναρπαστικό της ταξίδι η πρόσφατη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας”, δηλώνουν οι υπεύθυνοι του “Διόνυσου”. Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ του Τοπόλοβγκραντ διοργανώνεται εδώ και 21 χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας, το Δήμο Τοπόλοβγραντ, το Εθνικό Θέατρο της Βουλγαρίας και το Σωματείο Βουλγάρων Ηθοποιών. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν καλλιτέχνες του βουλγαρικού θεάτρου και κινηματογράφου με σημαντική πορεία στο χώρο.

Οι συντελεστές της βραβευμένης παράστασης:

Η σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια και χορογραφίες του έργου ήταν του Άκη Τσονίδη, το εικαστικό περιβάλλον, σκηνικά-κοστούμια του Νίκου Πατούνα, στην τεχνική υποστήριξη ο Ιορδάνης Βροχίδης και έπαιξαν: Αστέριος Γκαρλέμος, Σοφία Διάκα, Βάσια Ζάχρα, Κώστας Ζιώγας, Γιάννης Καλκάνας, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Κώστας Μποσκίδης, Έφη Πανοπούλου, Κατερίνα Χρήστου.

 


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία