Ο “Θείος Βάνιας” του Άντον Τσέχωφ έρχεται για δύο παραστάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στις 14 Οκτωβρίου.

Οι παραστάσεις (απογευματινή και βραδινή) θα δοθούν στο δημοτικό θέατρο της πόλης, στη σκηνή του οποίου θα εμφανιστούν οι Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης, Στέλιος Μάϊνας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη και Χάρης Χαραλάμπους.

Ο “Θείος Βάνιας”, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη, έρχεται στην Αλεξανδρούπολη μετά τις sold out παραστάσεις στην Αθήνα και έχοντας αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. 

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι:

Γενική Είσοδος : 16 €

Προπώληση τιμή 16 €

Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65: 13€ με επίδειξη ταυτότητας

Ώρα έναρξης Παραστάσεων : 18:30 μμ & 21:30μμ

Πληροφορίες- κρατήσεις:69341155555 & 6933413060

Δύο λόγια για τον “Θείο Βάνια”

Ο Θείος Βάνιας (1896-7), γραμμένος την ίδια περίπου εποχή με τον Γλάρο, αποτελεί ίσως το πιο «τσεχωφικό» από τα έργα του κορυφαίου Ρώσου ποιητή. Οι ήρωές του, μικροί και «γκρίζοι» αλλά παρόλα αυτά γνήσιοι και αναγνωρίσιμοι στη λεπτομέρεια και την πολυπλοκότητά τους, αναζητούν απελπισμένα το νόημα της ζωής, φλερτάρουν με τα όριά τους, επιδίδονται σ’ ένα ιλαροτραγικό κυνήγι ευτυχίας, αποζητούν την ελπίδα που θα νικήσει την καθημερινή φθορά – ένα υποκατάστατο της χαμένης, της σπαταλημένης τους ζωής. Ο έρωτας μοιάζει ιδανικό παυσίπονο ευτυχίας. Ωστόσο και αυτός μένει ανεκπλήρωτος. Οι ήρωες του Θείου Βάνια θέλουν αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από το τέλμα. Με τις απονενοημένες πράξεις τους, τις εύγλωττες σιωπές τους, τις έντονες εσωτερικές συγκρούσεις τους, οι άνθρωποι του Τσέχωφ ισορροπούν ανάμεσα στην ευτυχία και τη δυστυχία, το τραγικό και το γελοίο, την ελπίδα και την απελπισία, το φως και το σκοτάδι, ιδανικοί «πρωταγωνιστές» στο διαχρονικό τσίρκο της ανθρώπινης  υπαρξιακής περιπέτειας.  


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία