Με...κεντρικό φανοστάτη το αυγουστιάτικο φεγγάρι και συμπληρωματικά τα φώτα της ράμπας, ανοίγει απόψε (29-8-15) η αυλαία του 16ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας.

Το “γκατζολάκι” χαμογελά και καλεί το κοινό να..ψηφίσει θέατρο εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δίνοντας για μία ακόμη φορά την ευκαιρία στους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν για μία εβδομάδα, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, υψηλού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις, από ερασιτέχνες ηθοποιούς από όλη την Ελλάδα.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλη Δημητρίου, “πιστού φίλου και συνοδοιπόρου του θεατρικού εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, που έχει χαρίσει στην ομάδα τη μουσική και τα τραγούδια της θεατρικής παράστασης «Λόξα και Δόξα» του Γ. Ξανθούλη, τα οποία έγραψε αποκλειστικά για τον ΔΙΟΝΥΣΟ, ηχογραφήθηκαν και εκδόθηκαν σε cd το 2007 και την πρωτότυπη μουσική για την πρώτη απόπειρα Αρχαίου Δράματος του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, στο έργο «Χοηφόροι» του Αισχύλου”.

Τα τιμώμενα πρόσωπα

Φέτος επιλέχθηκαν ως τιμώμενα πρόσωπα του Φεστιβάλ δύο εκπρόσωποι της νεώτερης γενιάς ηθοποιών, με ιδιαίτερα διακεκριμένη πορεία του καθενός στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Κατά την τελετή έναρξης λοιπόν (29/8) θα τιμηθεί ένας εκ των σταθερών πρωταγωνιστών στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας, ο Αντώνης Λουδάρος, για τον οποίο θα μιλήσει η ηθοποιός Νεφέλη Ορφανού. Αντίστοιχα, στην τελετή λήξης (5/9), ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ιδιαίτερα αγαπητός ηθοποιός και κυρίως ως κωμικός, τον οποίο θα προλογίσει η ηθοποιός Ελένη Κρίτα.

Η Κριτική Επιτροπή

Την Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει και θα αξιολογήσει όλες τις παραστάσεις στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, αποτελούν οι:
Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Μανούσος Μανουσάκης (σκηνοθέτης), Γιάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Άννα Κουρή (ηθοποιός), Ελένη Κρίτα (ηθοποιός).

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας.

Το πρόγραμμα (έναρξη: κάθε βράδυ στις 9 μ.μ. στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ν. Ορεστάδας)

Σάββατο 29/8/2015
- Τελετή Έναρξης
- Θεατρική παράσταση (εκτός συναγωνισμού) “Δον Καμίλλο” του Σωτήρη Πατατζή από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ
- Τιμώμενο Πρόσωπο ο Αντώνης Λουδάρος. Θα μιλήσει για τον δημοφιλή πρωταγωνιστή η ηθοποιός Νεφέλη Ορφανού.

Κυριακή 30/8/2015
“Ματωμένος Γάμος” του Federico Garcia Lorka, μετάφραση: Νίκος Γκάτσος
από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.ΜΑ.)

Δευτέρα 31/8/2015
“Οκτώ Γυναίκες Κατηγορούνται” του Robert Thomas, μετάφραση-διασκευή: Κώστας Ασημακόπουλος, από το Θεατρικό Εργαστήρι Αναπτυξιακής Δήμου Νέστου

Τρίτη 1/9/2015
“Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ” του Edward Albee, μετάφραση: Κώστας Μαυρίδης
από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης

Τετάρτη 2/9/2015
“Η Αυλή των Θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη
από τη «Θεατρική Πύλη» του Συλλόγου Πολιτών Πυλαίας «Η Πύλη»

Πέμπτη 3/9/2015
“Άγριες Διαθέσεις” του John Tobias, μετάφραση: Γιώργος Κιουρτσίδης
από τον Πολιτιστικό Θεατρικό Σύλλογο Αλμωπίας «Έκφραση»

Παρασκευή 4/9/2015
“Μπεσαμέλα” του Μάνου Μανιά
από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης

Σάββατο 5/9/2015
- Θεατρική παράσταση (εκτός συναγωνισμού) “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη από την Εφηβική Ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ
- Τιμώμενο πρόσωπο o Δημήτρης Μαυρόπουλος. Για τον αγαπημένο κωμικό θα μιλήσει η ηθοποιός Ελένη Κρίτα.
- Αφιέρωμα στη μνήμη του Βασίλη Δημητρίου – Αγαπημένα Τραγούδια του με τον Αργύρη Δεβετζή (πιάνο) και την Αργυρώ Καραβά (φωνή)
- Απονομή των βραβείων.


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία