Αλεξανδρούπολη: Βραδιά ποίησης αφιερωμένη στον Κώστα Καρυωτάκη 

Βραδιά ποίησης αφιερωμένη στον Κώστα Καρυωτάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή, διοργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 8:30 το βράδυ στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, η Ομάδα Ποίησης και Λογοτεχνίας Έβρου. 

Θα μιλήσει ο Θανάσης Β. Κούγκουλος με θέμα «Ο Κ.Γ.Καρυωτάκης και η Αλεξανδρούπολη (;)», τη μουσική επένδυση θα επιμεληθούν ο Βαγγέλης Καψάλης και η Αμαλία Δούκα, ποίηση του Καρυωτάκη θα διαβασουν οι Αναστάζιο, Δημοσθένης Γκαμπράνης, Χρήστος Δούκας, Αναστασία Κυριακίδου, Ελένη Μαραβέλια, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, Παναγιώτης Σεϊτανίδης, Κατερίνα Σικλαφίδου. Ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος. 

90 χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Καρυωτάκη 

Το μεσημέρι της 21ης Ιουλίου του 1928, ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης, σε ηλικία 32 χρόνων, αφού μάταια είχε δοκιμάσει να πνιγεί την προηγούμενη νύχτα, κάθεται σε κάποιο καφενείο και γράφει το αποχαιρετιστήριο γράμμα του. Ύστερα πηγαίνει να αυτοπυροβοληθεί στα περιβόλια της Πρέβεζας. Ο Καρυωτάκης, είχε προηγουμένως φροντίσει να ετοιμάσει το έργο του, που του εξασφάλισε την είσοδο στο Πανδοχείο των Ποιητών. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία