Το “Τυχερό” του Κώστα Καβανόζη παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη 

Το νέο βιβλίο του Κώστα Καβανόζη, με τίτλο “Τυχερό”, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στη δημοτική βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δικηγόροι Χρήστος Βασματζίδης και Χρήστος Χατζηπέμου, ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Παπαγιάννης και ο ίδιος ο συγγραφέας. 

Την εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο “Βαταμίδη” και το καφέ-βιβλιοπωλείο “Κάφκα” σε συνεργασία με τις εκδόσεις “Πατάκη” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυχεριωτών Αλεξανδρούπολης.   

“Τυχερό” 

Το Τυχερό είναι ένα µυθιστόρηµα συγκροτηµένο από γεγονότα· αφηγείται µια αληθινή, τραγική ιστορία. Η εκκένωση της Ανατολικής Θράκης το 1922 και η εγκατάσταση του νεαρού Βαγγέλη Βολοβότση στο χωριό Τυχερό του Έβρου, ο χωρισµός του από τον επτάχρονο γιο του εξαιτίας του Εµφυλίου, η ανοικοδόµηση από Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες του ουγγρικού χωριού Μπελογιάννης και η επιστροφή στην πατρίδα συνθέτουν –µε άξονα το πρώτο θανατηφόρο δυστύχηµα της Ολυµπιακής Αεροπορίας– έναν µυθιστορηµατικό κόσµο δηµιουργηµένο αποκλειστικά από αυτούσια στοιχεία του υπαρκτού. Το Τυχερό εισχωρεί στην πραγµατικότητα χρησιµοποιώντας ως αφηγηµατικό υλικό πηγές, συµβάντα και µαρτυρίες και αναζητεί τη λογοτεχνική της διάσταση ενδίδοντας χωρίς δισταγµό στις ψευδαισθήσεις της Ιστορίας.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία