“Ανθρωποβιβλιοθήκη” στον...δρόμο για τη μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο “Καπνομάγαζο” 

Με τις πέντε παραστάσεις της “Ανθρωποβιβλιοθήκης” ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό το ιστορικό “Καπνομάγαζο” της Αλεξανδρούπολης. 

Το Σαββατοκύριακο 6-7 Φεβρουαρίου, η “Ανθρωποβιβλιοθήκη” θα αποτελέσει την έναρξη μίας πολιτιστικής διαδρομής δράσεων, που θα διαρκέσει μέχρι την ημέρα των εγκαινίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Η μεταφορά της βιβιλοθήκης στο “Καπνομάγαζο” θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου, οπότε και θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της νέας στέγης της. 

Η ιδέα και η παραγωγή της «Ανθρωποβιβλιοθήκης» ανήκει στο Ερευνητικό Θέατρο Θράκης και η είσοδος για το κοινό στις πέντε παραστάσεις θα είναι ελεύθερη.

Σε ανακοίνωση του προσωπικού και των φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης σημειώνεται ότι η πρώτη δράση της Βιβλιοθήκης στο “Καπνομάγαζο” είναι αφιερωμένη τη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντα Καθηγητή Lawrence E. Harrison, “φίλου της Βιβλιοθήκης, που υποστήριξε την ιδέα αυτήν αλλά και σε όλους τους Εθελοντές που είναι δίπλα μας στο μεγάλο αυτό έργο της προετοιμασίας της μεταστέγασής μας αλλά και της υλοποίησης και άλλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν πριν τα εγκαίνια”.

Περιγραφή της “Ανθρωποβιβλιοθήκης” (Human Library)

Το Human Library -Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη είναι είναι ένα project που συνδέει το Θέατρο με την Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Δημοτική Βιβλιοθήκη με την πόλη, δημιουργώντας ένα καινοτόμο αλληλοεπηρεαζόμενο πολιτιστικό δίκτυο ανοιχτό στην κοινωνία και στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης.

Σ' έναν κενό χώρο πριν την οριστική μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης και χωρίς την ορατή ύπαρξη κανενός βιβλίου, το κοινό θα έρχεται και αντί να δανειστεί ένα βιβλίο θα δανείζεται έναν ηθοποιό που είναι ένα βίβλιο.

Ο Ηθοποιός σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο ενσαρκώνει το βιβλίο, τους χαρακτήρες και τις ιδέες που φέρει. Η πρωτότυπη αυτή ανθρωποβιβλιοθήκη έχει όλα τα τμήματα που κανείς συναντά σε μιά κανονική βιβλιοθήκη: Παιδική Λογοτεχνία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Αναγεννησιακή Ποίηση και Μυθιστορία, Επιστήμη, Φιλοσοφία.

Πρόγραμμα παραστάσεων 

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

17:00 – 18:13 Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Κάρολ Λιούις  Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Στεργιάννη

19:00 -20:00 Το εγωιστικό Γονίδιο, Ρίτσαρντ Ντώκινς Ερμηνεία Γιώργος Δεληγεωργάκης

20:00 – 21:15 Ασκητική, Νίκου Καζαντζάκη Ερμηνεία: Νίκος Μαστρογιαννίδης

21:30- 22:30 Ερωτόκριτος, Βιτσέντζου Κορνάρου Ερμηνεία: Περικλής Τουτουκτσής

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

17:00 – 18:13 Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Κάρολ Λιούις Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Στεργιάννη

19:00 -20:00 Το εγωιστικό Γονίδιο Ρίτσαρντ Ντώκινς Ερμηνεία: Γιώργος Δεληγεωργάκης

20:00 – 21:15 Ασκητική, Νίκου Καζαντζάκη Ερμηνεία: Νίκος Μαστρογιαννίδης

21:30- 22:30 Το Τανγκό των Χριστουγέννων, Γιάννη Ξανθούλη Ερμηνεία: Ίων Χατζούδης

* Κρατήσεις θέσεων τηλ2551089690 &2551064189

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία