Τριήμερο δράσεων από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης 

Τριήμερο δράσεων, στις 15, 16 και 17 Απριλίου, διοργανώνει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, ξεκινώντας το βράδυ της Παρασκευής (15/4) με βιβλιοπαρουσίαση. 

Ειδικότερα, στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Αλέξανδρου Μασσαβέτα, “Μικρά Ασία, το παλίμψηστο της μνήμης”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο γιατρός και συγγραφέας Ακύλας Μήλλας και ο συγγραφέας Αλέξανδρος Μασσαβέτας.

Το Σάββατο 16 Απριλίου, σις 7.30 το απόγευμα, ξεκινούν οι “Αναγνώσεις στο έργο του Βιζυηνού”.

Από το έργο «Ο γενέθλιος τόπος στα διηγήματα του Γ.Μ. Βιζυηνού», θα διαβάσει ο Θανάσης Β. Κούγκουλος, Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας - Διευθυντής του Αρχείου Θρακικής Λογοτεχνίας. 

Στις αναγνώσεις θα συμμετάσχουν επίσης: 

Η Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος - Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στο έργο: «Η πεζογραφία του Μισέλ Φάις. Η Ελληνική Αϋπνία και η συνάντηση του συγγραφέα με τον Βιζυηνό».

Ο ηθοποιός Φιλοποίμην Ανδρεάδης και οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Ρήγος και Μαρία Αλεξίου σε αποσπάσματα από την Ελληνική Αϋπνία.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, η Στέλλα Τζεβελεκίδου

Την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Τα πράγματα μιλούν. Η Αγγέλα Γιαννακίδου αφηγείται", προβολή ντοκιμαντέρ από την ομάδα "Μια ζωή σε 8 εβδομάδες". Το ντοκιμαντέρ είναι μια δημιουργία της ομάδας η οποία συμμετέχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Οπτικοακουστικής Παιδείας». Και στις τρεις εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 


Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία