“Εκτός” έθεσε τον Μ. Αμοιρίδη ο Χ. Μέτιος, “παραμένω” απαντά ο Μ. Αμοιρίδης 

Εκτός ψηφοδελτίου στις επόμενες περιφερειακές εκλογές έθεσε τον περιφερειακό σύμβουλο (Ξάνθης) της “Περιφερειακής Αναγέννησης” και πρώην εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα τουρισμού, Μιχάλη Αμοιρίδη, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, επικεφαλής της παράταξης μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, Χρήστος Μέτιος. 

Ο κ. Μέτιος, στην επίσημη ανακοινωσή του, δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαφορετικών “αναγνώσεων” της απόφασής του να “καθαιρέσει” τον κ. Αμοιρίδη και καμία αμφιβολία ότι ποηγήθηκε μακρά περίοδος κλίματος έντασης μεταξύ των δύο ανδρών, αφού, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, “ο Μιχάλης Αμοιρίδης αγνόησε τις επανειλημμένες συστάσεις και προειδοποιήσεις που του έγιναν”. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χ. Μέτιου: 

“Από την επόμενη κιόλας μέρα της παραίτησής του από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης επέλεξε να ακολουθήσει ένα δικό του δρόμο, σε απόσταση από την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης, αγνοώντας τις επανειλημμένες συστάσεις και προειδοποιήσεις που του έγιναν. Για να δικαιολογήσει την επιλογή του αυτή προσπαθεί να εμφανιστεί ως μοναδικός εκφραστής του οράματος του εκλιπόντος Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.

Επειδή όμως κανένας δεν έχει δικαίωμα να βάζει τον εαυτό του πάνω από την Περιφέρεια, την παράταξη και τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και επειδή δεν υπάρχει χρόνος να ασχολούμαστε παρά μόνο με το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε, αποφάσισα να διευκολύνω τον κ. Αμοιρίδη στις επιλογές του.

Ανακοινώνω λοιπόν ότι θα είναι εκτός του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Αναγέννησης στις επόμενες περιφερειακές εκλογές”.

Μ. Αμοιρίδης: “Η θέση μου είναι και παραμένει στην Περιφερειακή Αναγέννηση του Γιώργου Παυλίδη...”

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης (24/08), έξι ώρες περίπου μετά την ανακοίνωση του Χ. Μέτιου, ήρθε και η απάντηση του Μ. Αμοιρίδη, με την οποία δηλώνει ότι “η θέση του είναι και παραμένει στην Περιφερειακή Αναγέννηση”, σημειώνοντας ότι “δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητεί την επίλογή του αυτή”. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμοιρίδης αναφέρει στη δήλωσή του: 

“Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του κου Χρήστου Μέτιου, διότι δεν είχα κάποια σχετική συζήτηση μαζί του. Είναι πρωτότυπο! 

Τα περί έργου και οραμάτων τα αφήνω στην κρίση των πολιτών.

H  θέση μου είναι και παραμένει στην Περιφερειακή Αναγέννηση (του Γιώργου Παυλίδη) και δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητεί αυτή την επιλογή μου.

Είμαστε άνθρωποι και το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ευχαριστώ τον κ. Μέτιο για την συνεργασία μας, του εύχομαι καλή επιτυχία για τη συνέχεια και όλοι μας να είμαστε καλά το 2019”.

Η παραίτηση Αμοιρίδη από εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού

O Μιχάλης Αμοιρίδης είχε υποβάλει στις 15 Μαρτίου 2017 την παραίτησή του από τις αρμοδιότητες τουρισμού, που του είχε αναθέσει ο Γιώργος Παυλίδης. Είχε προηγηθεί η απόφαση του νυν Περιφερειάρχη, που εξελέγη στις 30 Οκτωβρίου 2016, δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του Γ. Παυλίδη, να ορίσει αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού τον Κώστα Αντωνιάδη, “αδειάζοντας” ουσιαστικά τον Μ. Αμοιρίδη. 


Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία