Να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση και την περιφέρεια την αποκατάσταση των ζημιών στα χωράφια τους, καλεί τους αγρότες του δήμου Σουφλίου η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι 15 μήνες μετά τις πλημμύρες του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015, ο κάμπος της περιοχής ακόμα δεν μπορεί να καλλιεργηθεί.

Στην ανακοίνωσή της η Τ. Ε. χαρακτηρίζει “απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των αγροτών του δήμου Σουφλίου, που τα χωράφια τους (περίπου 5.000 στρέμματα), καταστράφηκαν  από μεγάλα ρήγματα  και απανωτές “στρώσεις” άγονης άμμου”, ενώ μαζί με τα χωράφια τους καταστράφηκε  και ένα μεγάλο μέρος του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου”.

Η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ σημειώνει επίσης πως “15 μετά, οι καταστροφές  παραμένουν, τα χωράφια είναι ακαλλιέργητα, οι αγρότες χωρίς εισόδημα τις χρονιές 2015 και 2016  και παρά τις έντονες εκκλήσεις τους για την αποκατάσταση των ζημιών,  Κυβέρνηση και Περιφέρεια αδιαφορούν και  δεν διέθεσαν ούτε ένα ευρώ για να ξαναγίνουν τα χωράφια και πάλι καλλιεργήσιμα”.

Καταλήγοντας, η Τ. Ε. Έβρου απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες της περιοχής να απαιτήσουν άμεσα:  “Να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να γίνουν τα χωράφια και πάλι καλλιεργήσιμα, να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο και να αποζημιωθούν οι αγρότες για το απολεσθέν εισόδημα”.


Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία