Παρότι...άστεγοι για περισσότερο από έναν μήνα και με ελλιπές πρόγραμμα προπονήσεων, οι αθλητές του Κολυμβητικού Ομίλου Ν. Ορεστιάδας “Νηρέας” που συμμετείχαν στη διασυλλογική διοργάνωση προαγωνιστικών και αγωνιστικών κατηγοριών η οποία διεξήχθη το Σάββατο (17/03) στην Αλεξανδρούπολη, κατάφεραν και νέα ατομικά ρεκόρ να κάνουν και με μετάλλια να επιστρέψουν.  

Add a comment

“Ζώντας με την Επιληψία” είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης “Επισπεύδω”.

Add a comment

Από την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, θα εγκαινιαστεί η περιοδική έκθεση “Ραιδεστός-Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σ' ένα ταξίδι προσφυγιάς”, με την οποία ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Αλεξανδρούπολης. 

Add a comment

Δεν αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικό γεγονός το περιστατικό της σύλληψης του 41χρονου Τούρκου υπηκόου, κουρδικής καταγωγής, που εχθές το βράδυ, γύρω στις 10:30, πέρασε σε ελληνικό έδαφος από την περιοχή του Φυλακίου 1, στις Καστανιές.

Add a comment

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί εκ νέου με τους συναρμόδιους υπουργούς, τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή για το ίδιο θέμα, προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις, “αποκλειστικά προς την κατεύθυνση διατήρησης της Βιομηχανίας και των εργοστασίων της αλλά και του παραγωγικού χαρακτήρα της”, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Add a comment

Εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού της ακτής της Αλεξανδρούπολης, από το πάρκο Αργώ μέχρι και τον Φάρο, διοργανώνουν την Τρίτη (20/03), από τις 9:30 το πρωί, οι μαθητές του Δ2 του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης. 

Add a comment

Πέντε απεικονίσεις μέσα από το μικροσκόπιο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μαρίας Λαμπροπούλου, αποτυπώνονται στην αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων που εκδίδουν και θα κυκλοφορήσουν τα ΕΛΤΑ από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου. 

Add a comment

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους οι αθλητικοί σύλλογοι του δήμου Ορεστιάδας, που θέλουν να επιχορηγηθούν για το έτος 2018. 

Add a comment

Έγκαιρη σπορά, περισσότερα στρέμματα, μεγαλύτερη εμπειρία. Η φετινή αφετηρία για την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, που ξεκίνησε από πέρυσι η “Θεογένης” ΚοινΣεπ, είναι σαφώς πλεονεκτικότερη και φαίνεται ότι η χρονιά θα είναι καθοριστική για την εδραίωση του φυτού με τις πολλαπλές χρήσεις. 

Add a comment

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για τον χρόνο επαναλειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου Ορεστιάδας, που μένει κλειστό από τις 12 Φεβρουαρίου.

Add a comment

Περίπου 63 τόνους λεμόνια, αποξηραμένα βερίκοκα και ρόδια, για τα οποία, κατά περίπτωση, διαπιστώθηκαν υπερβάσεις ορίων στα υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή θειωδών, δέσμευσαν και επέστρεψαν στην Τουρκία οι γεωπόνοι ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομιίας και Κτηνιατρικής Έβρου στο τελωνείο των Κήπων. 

Add a comment

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με προϋπολογισμό 11.690.000 ευρώ, εντάχθηκε το έργο κατασκευής αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στη Νέα Βύσσα. 

Add a comment

Την ατρακτυλίδα και τη ρετσινολαδιά δοκιμάζει ως εναλλακτικές καλλιέργειες το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διευρύνοντας το ερευνητικό του πεδίο. 

Add a comment

Μία πεντάδα φυτών, που μπορεί να δώσει αξία σε υποβαθμισμένα εδάφη του Έβρου και ευρύτερα της Θράκης, φαίνεται ότι έχει ξεχωρίσει από την έρευνα των γεωτεχνικών του τμήματος βιομάζας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), οι οποίοι “ποντάρουν” με μεγάλη βεβαιότητα πλέον στη βιομηχανική κλωστική κάνναβη, στην καμελίνα, την κράμβη, την ατρακτυλίδα και τη ρετσινολαδιά. 

Add a comment

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία