Πενήντα μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και Λυκείου Σαμοθράκης εξέτασε το κλιμάκιο γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου, που μετέβη στο νησί το Σαββατοκύριακο, με επικεφαλής τον διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Αδαμίδη.

Add a comment

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι, οι τοπικές αρχές και οι φορείς της Ορεστιάδας στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην πόλη, για την κορύφωση των εκδηλώσεων του έτους “Στέφανου Καραθεοδωρή”, όπως έχει οριστεί για τον δήμο Ορεστιάδας το 2017.

Add a comment

Τα συγκροτήματα Jazz Quartet, Handlock, The Band Live και οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC θα εμφανιστούν το Σάββατο (23/09) στο 1ο Φθινοπωρινό Μουσικό Φεστιβάλ που διοργανώνει στις 8 το βράδυ στο Άλσος του Αη Γιώργη Λεπτής ο Εθελοντικός Αιμοδοτικός Σύλλογος του οικισμού, “Άγιος Σπυρίδων”, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών και Φίλων Μουσικής Νέας Ορεστιάδας “Δημητρός Αραμπατζής”. 

Add a comment

Ματαιώνεται, τελικά, η τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού Αγίου Κυρίλλου, που, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πατριάρχη, επρόκειτο να γίνει στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής (24/09).

Add a comment

Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η αλιεία, συγκομιδή, διακίνηση και διάθεση στην αγορά ζώντων δίθυρων μαλακίων από τη ζώνη Κ2, που εκτείνεται από τα 300 μ. ανατολικά του λιμένα Μάκρης έως και τα 300 μ. δυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης και από τη ζώνη Κ3, που ορίζεται από τον ανατολικό βραχίονα του ρέματος Μαΐστρου μέχρι τα 300 μ. δυτικά του ρέματος Λουτρού.

Add a comment

Έντεκα βιβλιοπωλεία της Αλεξανδρούπολης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολυκοινωνικού και συνέδραμαν στην πρωτοβουλία προσφοράς διαφόρων σχολικών ειδών σε μαθητές οικογενειών με σοβαρά οικονοιμκά προβλήματα. 

Add a comment

Ένα ακόμα πλήγμα στα κυκλώματα που μεταφέρουν ναρκωτικά από την Ελλάδα στην Τουρκία και αντίστροφα, κατάφεραν οι τελωνειακοί των Κήπων, με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου στη ανίχνευση ναρκωτικών.  

Add a comment

Στη Βουλή έφτασε, με κοινοβουλευτική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εργασίας και Υποδομών-Μεταφορών, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος, η υπόθεση των δεδουλευμένων που διεκδικούν 100 εργαζόμενοι στο έργο του “κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου”.

Add a comment

Εβδομάδα εκπαίδευσης για το σύνολο των τεχνολόγων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου θα είναι η επόμενη, ώστε να αποκτήσουν όλοι γνώσεις χειρισμού του αξονικού τομογράφου και να μπορεί αυτός να λειτουργεί όλο το 24ωρο. 

Add a comment

Σηκώνει το γάντι η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας-Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου, απαντώντας στη χθεσινή (19/09) δήλωση του δημάρχου Ορεστιάδας, ότι θα τη μηνύσει «για τους χαρακτηρισμούς της περί παράνομων ενεργειών του δημάρχου». 

Add a comment

Την έκδοση ενός πιστοποιητικού “Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων” θα πρέπει να περιμένουν τα σκάφη “Σαμοθράκη 1” της CS Ferries και του “Ζέφυρου” της SAOS Ferries, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να εκτελούν τα δρομολόγιά τους. 

Add a comment

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Διδυμότειχο η 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών “Ειρήνη Χρυσοβαλάντου” και σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΑ. 

Add a comment

Κουτοπονηριά; Άγνοια; Εξυπνάδα; Ένα είναι σίγουρο: Αυτοί που προγραμμάτισαν τη “θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Κυρίλλου” από τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη Νέα Ορεστιάδα, μάλλον δεν του είπαν πως πρόκειται να θεμελιώσει τον Ναό σε ένα δημόσιο χώρο- πάρκο πρασίνου, που δεν ανήκει και δεν έχει παραχωρηθεί στην τοπική εκκλησία, παρά τους “πόθους” που κατά καιρούς και έντονα έχει εκφράσει.

Add a comment

Μήνυμα για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή, στέλνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ. Α. Σ.), καλώντας εργαζόμενους, φοιτητές και όλο τον λαό “να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή”. 

Add a comment

Την 3η Έκθεση Αστρονομίας και Αστροφυσικής Φωτογραφίας θα φιλοξενήσει από τις 3 έως τις 14 Οκτωβρίου το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης,με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης. 

Add a comment