Η κοινωνική ευαισθητοποίηση για την οδική ασφάλεια και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα διασφαλίζει την απόδοση σεβασμού και δικαιοσύνης στα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων παραμένουν κυρίαρχα ζητήματα συζήτησης και κατά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

Add a comment

Το βιβλίο του Δαμιανού Δουίτση, “η αποπλάνηση του εθισμού” θα παρουσιαστεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. 

Add a comment

Η Αλεξανδρούπολη θα είναι ο πρώτος σταθμός του 2ου EU Jobs and Mobility Roadshow, που θα περάσει από τέσσερις πόλεις της ΑΜΘ, με πρωτοβουλία των περιφερειακών Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Add a comment

Μουσική και λογοτεχνία θα συνδυάσει η εκδήλωση που διοργανώνουν το Ωδείο βορείου Έβρου και ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου “Καστροπολίτες-Γνώση και Δράση”, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (18/11) στο δημοτικό αμφιθέατρο Διδυμοτείχου. 

Add a comment

Για μία ακόμα εβδομάδα ανέβαλε την ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ η πλοιοκτήτρια εταιρεία, “με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης και ανταποκρινόμενη στο αίτημα των φορέων και των κατοίκων του νησιού”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

Add a comment

Κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκή βάση και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στη συγκέντρωση για την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που οργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη το ΠΑΜΕ. 

Add a comment

Η 2η ανοιχτή διαβούλευση για τη σύνταξη του Τοπικού Σχεδίου Κοινωνικής Δράσης του δήμου Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. 

Add a comment

Την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν το πρωί, στο Ηρώο Ορεστιάδας, η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητικές παρατάξεις και εκπρόσωποι φορέων.

Add a comment

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” προκαλεί η δίκη δύο μελών της, στις 24 Νοεμβρίου, για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις στις αρχές του έτους. 

Add a comment

Μία μοναδική εμπειρία θα ζήσουν όσοι μαθητές της Γ΄Λυκείου κληρωθούν να συμμετάσχουν στην ξεχωριστή δράση που ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο. 

Add a comment

Πριν το τέλος του έτους θα εκπονηθούν οι μελέτες του “master plan” για την αντιπλημμυρική προστασία της Σαμοθράκης και τις υποδομές γεωθερμίας για το νησί, απαντά η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, μαζί με 21 ακόμα βουλευτές, σχετικά με τις «ενέργειες για την αποκατάσταση των δομών της Σαμοθράκης και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων του, μετά την καταστροφική πλημμύρα».

Add a comment

Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου η διανομή φρούτων εποχής από το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ωφελούμενοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος της δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών και ειδικότερα: Add a comment

Μια...μετακόμιση απομένει για να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εργαστήρια της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πρώην κέντρο “Δήμητρα”, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο, μαζί με τα περίπου 10 στρέμματα που το περιβάλλουν.

Add a comment

Τη συμμετοχή τους θα πρέπει να δηλώσουν μέχρι τις 21 Νοεμβρίου οι σύλλογοι, τα μουσικά σχήματα, οι σχολές χορού και οι θεατρικές ομάδας που θέλουν να έχουν παρουσία στο Πάρκο των Χριστουγέννων, που θα λειτουργήσει και φέτος στην Αλεξανδρούπολη. 

Add a comment

Εκατόν πενήντα τρία ρήγματα αναχωμάτων, τα οποία είχαν προκληθεί την περίοδο 2014-2015, έχουν αποκατασταθεί συνολικά, δύο χρόνια μετά τη χειρότερη πλημμυρική κρίση που έπληξε τον νομό τα τελευταία 10-15 χρόνια.

Add a comment

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία