Στο Διδυμότειχο βρέθηκε την Κυριακή (26/3) η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η οποία επισκέφθηκε το Μεγάλο Τέμενος συνοδευόμενη από την γενική γραμματέα του υπουργείου, Μαρία Βλαζάκη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, Χρύσα Καραδήμα, τον δήμαρχο Διδυμοτείχου και τους βουλευτές Νατάσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο.

Add a comment

Μία πρώτη εικόνα για την πορεία των ερευνών διακρίβωσης των αιτίων της πυρκαγιάς στο Μεγάλο Τέμενος του Διδυμοτείχου έχει ήδη ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Add a comment

Ανοιχτό δημιουργικό εργαστήρι (workshop) για τη “γλώσσα του σώματος στη θεατρική πράξη” διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας “Διόνυσος”, με τον εξειδικευμένο στο θέμα, Σωτήρη Πετρόπουλο. 

Add a comment

Έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας του Στράτου Ιωαννίδη θα παρουσιαστούν στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (Ε. Μ. Θ.), στην Αλεξανδρούπολη.

Add a comment

Μετά τις sold out παραστάσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Χατζηπαύλου συνεχίζει το ταξίδι του ανά την Ελλάδα και κάνει στάση στη Ν. Ορεστιάδα με το “Σχεδόν Σαράντα”. 

Add a comment

Εβδομάδα Αλληλεγύης συνδιοργανώνουν από τις 27 έως τις 31 Μαρτίου το  Περιφερειακό Τμήμα Ορεστιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α' βάθμιας Εκπ/σης, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων. 

Add a comment

Ενημερωτική εκδήλωση για την καλλιέργεια της ήμερης (βιομηχανικής) κάνναβης (sativa) διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί στο Πολύκεντρο του Τυχερού η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Θεογένης”. 

Add a comment

Μέχρι και στο Γκίνες είχε “μπει” η ελληνική σημαία επιφάνειας 480 τ.μ. και βάρους 130 κιλών που είχε παραχωρήσει το 1998 το ζεύγος Χρυσοχόου στον δήμο Διδυμοτείχου. Η σημαία κυμάτισε πρώτα στο Διδυμότειχο, ταξίδεψε και αλλού, κυμάτισε και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν από μία πενταετία, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Add a comment

Τη θετική στάση με την οποία το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει το θέμα αποσύνδεσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από αυτό της Αλεξανδρούπολης, μαζί με 2-3 ακόμα περιπτώσεις συνδεδεμένων νοσοκομείων σε άλλες περιοχές της χώρας, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Add a comment

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία της Πυροσβεστικής για τη διακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο Μεγάλο Τέμενος του Διδυμοτείχου (Βαγιαζήτ). Το σχετικό πόρισμα, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας. 

Add a comment

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε. ΠΟ. Φ. Ε.) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Στέρνας.  

Add a comment

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητά ενημέρωση για το «ποια ευρωπαϊκά ταμεία μπορούν να συνεισφέρουν στις δαπάνες αποκατάστασης», κατέθεσε ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Add a comment

Οι νομοί Έβρου και Κορινθίας είναι οι περιοχές που ευνοούνται περισσότερο από την κατανομή των 7,5 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις, που θα καταβάλλει την Παρασκευή 24 Μαρτίου ο ΕΛΓΑ.

Add a comment

Κατεδαφίζεται προσεχώς το κτίριο “κουφάρι” που βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο Ορεστιάδας, το οποίο ποτέ δεν...ευτύχησε να γίνει “κάτι”.

Add a comment

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία