Αδριανούπολη και Τούρκοι που ζουν στην Ελλάδα είπαν “όχι” στο...σουλτάνο Ερντογάν

Στις περιοχές που ψήφισαν “όχι” στη...σουλτανοποίηση της Τουρκίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (με ποσοστό πάνω από 70%) ανήκει η γειτονική Αδριανούπολη ενώ υπέρ του "όχι" ψήφισαν και όλα τα παράλια και η Κωνσταντινούπολη.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται με γκρι χρώμα οι περιοχές που ψήφισαν “όχι” και με πράσινο εκείνες που ψήφισαν “ναι”.

Κατά της συνταγματικής αναθεώρησης που διευρύνει τις εξουσίες του Τούρκου προέδρου ψήφισε και η πλειοψηφία των απόδημων Τούρκων στην Ελλάδα.Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, «Όχι» ψήφισε το 76,75%, ενώ «Ναι» το 23.25%. Συνολικά καταμετρήθηκαν 701 ψήφοι.

Τα πιο "ηχηρά Όχι" στον Ερντογάν

Edirne (Αδριανούπολη), Kirklareli, Sirnak και Tunceli είναι οι τέσσερις από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας που έστειλαν τα πιο ηχηρά “όχι” στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ποσοστά που ξεπέρασαν το 70%!

Το πλέον εντυπωσιακό αρνητικό αποτέλεσμα για τον επίδοξο...σουλτάνο καταγράφηκε στην επαρχία Tunceli με 80,41%. Ακολουθούν οι επαρχίες Sirnak με 71,58%, Kirklareli με 71,33% και Αδριανούπολη με 70, 49%.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία