Ένοχοι μόνο για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, κρίθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που δικάστηκαν σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.

Τους επιβλήθηκε ποινή 2 μηνών με τριετή αναστολή, ωστόσο η κρατησή τους θα συνεχιστεί στην Καβάλα, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξέτασης του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου-διεθνούς προστασίας που υπέβαλαν στην υπηρεσία Ασύλου της Αλεξανδρούπολης.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το alexpoli.gr, κατά τη διακοπή που προηγήθηκε της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου, πρόσωπο που πιθανόν συνδέεται με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, επιτέθηκε φραστικά στους 8 κατηγορούμενους. Οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν άμεσα και τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα, ωστόσο η υπόθεση δεν είχε συνέχεια, καθώς οι Τούρκοι δε θέλησαν να προχωρήσουν σε μήνυση εναντίον του. 

Νωρίτερα, κατά την προσαγωγή των κατηγορούμενων στο δικαστήριο, μία γυναίκα άνοιξε την τουρκική σημαία και εξαπέλυσε επίσης φραστική επίθεση εναντίον των 8 ανδρών, ζητώντας, σύμφωνα με τις εικασίες των αυτοπτών μαρτύρων, την έκδοσή τους στην Τουρκία. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία