Δέλτα και Δαδιά γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 

Στο “Διαβολόρεμα” της Δαδιάς θα γιορτάσει φέτος την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Κυριακής (2 Οκτωβρίου 2016) από το Κέντρο Ενημέρωσης της Δαδιάς και θα συνεχιστεί στο Διαβολόρεμα με παρατήρηση πουλιών και καταγραφή της φθινοπωρινής μετανάστευσης. 

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου παίρνει σειρά ο Φορέας Διαχείρισης του Δέλτα Έβρου, όπου επίσης θα πραγματοποιηθούν δράσεις, παιχνίδια και εκδηλώσεις για την Γιορτή Πουλιών. 

Στο Δέλτα το πρόγραμμα ξεκινά στις 9 το πρωί από το Κέντρο Πληροφόρησης στην Τραϊανούπολη και θα συνεχιστεί με διαδρομή στο Δέλτα για την παρατήρηση των ειδών που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στον υγροβιότοπο. 

Και στις δύο διοργανώσεις οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό. 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, έχει καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς εδώ και 22 χρόνια διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις σε 40 και πλέον χώρες υπό την αιγίδα του Birdlife International. Στην Ελλάδα οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη με το συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία