Η...αιώρηση ήταν ο τρόπος κίνησης του “Φούτζι”. Μια διαρκής ταλάντευση που τον δυσκόλευε να πατήσει στη γη με συμβατικό τρόπο, η βαρύτητα τον επιβράδυνε και κούραζε την “παλιά” ψυχή του.

Add a comment

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού, το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Κυριακής, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου θα κορυφωθεί η πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες.

Add a comment

«Δύο σε ένα» επιφυλάσσει το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου, καθώς θα συνυπάρξουν η πανσέληνος -παραδοσιακά η πιο δημοφιλής του καλοκαιριού- καθώς και μία μερική έκλειψη Σελήνης.

Add a comment

Μέχρι και στο Γκίνες είχε “μπει” η ελληνική σημαία επιφάνειας 480 τ.μ. και βάρους 130 κιλών που είχε παραχωρήσει το 1998 το ζεύγος Χρυσοχόου στον δήμο Διδυμοτείχου. Η σημαία κυμάτισε πρώτα στο Διδυμότειχο, ταξίδεψε και αλλού, κυμάτισε και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν από μία πενταετία, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Add a comment

Η ανακοίνωση για την πρώτη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων, που έκαναν οι επιστήμονες των ανιχνευτών LIGO στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, υπήρξε η επιστημονική ανακάλυψη της χρονιάς που φεύγει, σύμφωνα με ένα από τα κορυφαία στον κόσμο επιστημονικά περιοδικά, το «Science».

Add a comment

“Μαύρη τρύπα” στον χάρτη «ψηφιακής κίνησης» είναι ο Έβρος και οι περισσότερες περιοχές της Θράκης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα διπλωματικής εργασίας που παρουσίασε φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Add a comment

Μια ώρα πίσω θα γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής (30/10) και θα πρέπει να ξαναδείξουν 3 π.μ., αφού ξεκινά η ισχύς της χειμερινής ώρας. Μια ώρα ύπνου παραπάνω, δηλαδή!

Add a comment

Στο “Διαβολόρεμα” της Δαδιάς θα γιορτάσει φέτος την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου. 

Add a comment

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία