Σταθεροποιείται η κατάσταση, στον Έβρο ο Καμμένος

Δείγματα σταθεροποίησης και σταδιακής, μικρής, πτώσης παρουσιάζουν τα νερά στο ποταμό Έβρο παραμένοντας όμως πολύ υψηλά οι στάθμες και πάνω από τα όρια συναγερμού.

Το πρόβλημα των πλημμυρών, έχει μετατοπιστεί στο νότιο τμήμα του νομού και κυρίως στην περιοχή των Φερών, εκεί όπου εχθές εκκενώθηκαν κατοικίες στον οικισμό του Πόρου, όπως και στα Λαγυνά Σουφλίου.

Το πρωί η στάθμη του Έβρου, στο Πέταλο των Φερών, έδειχνε 7 μέτρα, 80 εκατοστά πιο κάτω από τη χθεσινή μέτρηση ενώ στο Πύθιο τα 5,70 μ., ακριβώς στο όριο συναγερμού.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται να μην χρειάζεται να προχωρήσουν οι αρχές σε ελεγχόμενη ανατίναξη αναχώματος στην περιοχή “Μελισσοκομείου” Φερών, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για τον Πόρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αποκλειστεί μια τέτοια ενέργεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πλημμύριζαν άλλες 80 χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο των Φερών και θα προσθέτονταν στα, περίπου, 200 χιλιάδες που έχουν πλημμυρίσει, από το Ορμένιο μέχρι τις Φέρες.

Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και ετοιμότητα καθώς το πως θα εξελιχθούν τα φαινόμενα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Βουλγαρία και τις ποσότητες νερού που απελευθερώνει.

Περιοδεία Καμμένου

Στον Έβρο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο. Το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Καμμένου περιλαμβάνει τις περιοχές Λαγυνών, Σουφλίου και Πόρου, που επλήγησαν έντονα από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία