Δραματική νύχτα, απειλούνται σπίτια από τις πλημμύρες σε Βύσσα,Καστανιές,Ορμένιο

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι Καστανεών, Νέας Βύσσας και Ορμενίου, με τα νερά του Άρδα και του Έβρου να απειλούν σπίτια, συνεχίζοντας να παρουσιάζουν αυξητική τάση!

Οι όγκοι νερού είναι τεράστιοι και καθιστούν αδύνατη την αντιμετώπισή τους. Τα συνεργεία του δήμου Ορεστιάδας και της περιφέρειας επεμβαίνουν όπου μπορούν και χρειάζεται για να προστατευθούν άνθρωποι και περιουσίες.

Στη Ν. Βύσσα, τα νερά του Έβρου έχουν φθάσει στο ύψος του αναχώματος και με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι θέμα ωρών να το υπερβούν, “απειλώντας” σπίτια στην περιοχή της κάτω Βύσσας, που βρίσκεται κοντά στον κάμπο και υψομετρικά χαμηλότερα από τον ποταμό. Προληπτικά, με δική τους πρωτοβουλία, αρκετοί κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε συγγενείς τους που βρίσκονται σε “ασφαλές” σημείο ενώ όσοι παρέμειναν είναι σε επιφυλακή γιατί η νύχτα θα είναι δύσκολη.

Οι Καστανιές είναι κυριολεκτικά σε υδάτινο κλοιό. Τα νερά του Άρδα έχουν φθάσει μέχρι το ύψος της εκκλησίας του χωριού, όπου έχουν εκκενωθεί και κάποιες κατοικίες ενώ τα νερά του Έβρου έφθασαν μέχρι τη σκοπιά στο ελληνικό τελωνείο και “ανεβαίνουν” ακόμη με γρήγορους ρυθμούς, απειλώντας τις κατοικίες που βρίσκονται στη νότια ανατολική πλευρά του χωριού. Φορτηγά αυτοκίνητα προσπαθούν, ρίχνοντας χώματα να φτιάξουν πρόχειρα αναχώματα για να προστατέψουν κατοικίες ενώ ήδη κάποια υπόγεια έχουν πλημμυρίσει. Πλημμυρισμένος είναι ο δρόμος Καστανεών- Ριζίων και η μόνη “έξοδος” από το χωριό είναι προς τον κάθετο άξονα, όπου έχει διακοπεί η διέλευση οχημάτων από τη γέφυρα Καστανεών, κάτω από την οποία απεγκλωβίστηκε οδηγός (7.30 μ.μ) το αυτοκίνητο του οποίου είχε παρασυρθεί από τα νερά.

  • DSCN0203
  • DSCN0212
  • DSCN0216
  • DSCN0226
  • DSCN0227

Το Ορμένιο ξαναζεί τον εφιάλτη που έζησε στις αρχές Δεκεμβρίου καθώς τα “τρύπια” και ταλαιπωρημένα αναχώματα δε μπορούν να συγκρατήσουν τους όγκους νερού που “κατεβαίνουν”.

Στο Πύθιο το ύψος της στάθμης του νερού, στις 10 το βράδυ, ήταν στα 5,65 μ. μόλις 5 εκατοστά κάτω από το όριο συναγερμού ενώ στο Πέταλο ήταν στο 5,70 μ., με όριο συναγερμού τα 6 μ.

Κλειστά σχολεία...

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Τριγώνου, Κυπρίνου, Βύσσας, με απόφαση του δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015.

Που' ναι ο φράχτης; Οέο...

Από την υδάτινη...μανία δεν γλίτωσε ο φράχτης του Παπουτσή, που τόσο περήφανα έστησε και ακόμα πιο περήφανα "εγκαινίασε" βάζοντας και μαρμάρινη πλάκα για να υπενθυμίζει ποιός ευθύνεται για τη βαρβαρότητα της κατασκευής του. Μην του κλέψουν και τη...δόξα. Περίπου 80 με 100 μέτρα της απάνθρωπης κατασταλτικής κατασκευής παρασύρθηκε από τη δύναμη των όγκων νερού που "πέφτουν" στην περιοχή. Μια καλή αρχή...

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://e-vertigo.gr/images/gallery/fraxtis

* foto: από voreasmagazin

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία