Εξοργίζει το περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 46χρονο στο Τυχερό του δήμου Σουφλίου, ο οποίος συνελήφθη εχθές το απόγευμα για παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων. Ο συγκεκριμένος είχε βάλει σε σακούλα τρία κουτάβια και τα πέταξε στη λίμνη του Τυχερού, με αποτέλεσμα να πνιγεί το ένα από αυτά, ενώ τα άλλα δύο πρόλαβαν και τα έσωσαν περαστικοί.

Ο 46χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό βαρβαρότητας, αλλά και δεκάδων άλλων, ανάλογων περιστατικών κακοποίησης ζώων, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ξανά ότι : ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.

Καλεί, τέλος, τους πολίτες που αντιλαμβάνονται τέτοια περιστατικά, να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία